Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 юни 2016 г.

Да завъртиш бавно държавният кораб от Европа към Русия точно когато Русия е пред стопански крах е пълна идиотщина!




„То бива, бива тъпота, ама толкова тъпота не бива” – е лафът. Само дето не е верен. Лафът. Защото бива. Толкова тъпота. И още бива даже.

То е да като да си построиш фабрика на девети септември. Ама това е изтъркано като сравнение.

То е като да изпуснеш питомното и да подгониш дивото при условие, че дивото го няма и никога не го е имало.

То е като да настъпваш мотиката цял ден, така че да ти се подуе главата от цицини, след това да изхвърлиш мотиката от яд, да търсиш нова мотика, да намериш пак същата и пак да почнеш да я настъпваш докато ти се подуе главата от цицини.

Въобще трудно се намира сравнение за подобна тъпота.

Да завъртиш бавно, но сигурно и неудържимо държавният кораб от Европа към Русия точно когато Русия е пред стопански крах. Крах, който ще се забави най-много година-две, не повече. Крах, след който неизбежно ще последват или кървави преобразувания (по стародавен руски обичай), или вкостеняване като това у Северна Корея.

Дето се вика – няма такава тъпота. Или не би имало, ако не беше случаят България. Дано към нас се присъедини и Гърция, та да не станем нарицателно и да си имаме дружинка.

Защо бе, защо. Наглед не сме по-загубени от румънци, чехи, поляци, балтийци и други подобни народи от бившия Соц. Защо тръгваме към избор на проруски президент?

Руските пари не са единственото обяснение. Пък и не може да се определи точно дали руските пари отслабват всенародните български чивии или слабостта на българските чивии привлича руските пари.

Да, виновни са политиците и политическата върхушка. Толкова години да не построят нито една газова връзка с Гърция, нито един газов приемник по Черноморието, да не направят поне едно проучване за газови и нефтени находища в България, да забранят дори не добива на шистов газ, а проучвания за наличието му – и тази забрана от уж дясната партия на ГЕРБ (sic, sic, та даже сиктир!), толкова години да се примиряват с най-скъпите цени на газа и нефта. Защо, бе, защо? (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Иво не е много наясно с процесите в дълбочина. Рухването на комунизма беше стратегическа операция на КГБ, след тактическото отстъпление сега е в ход стратегическо контранастъпление. Балансът на силите в момента наистина се променя в полза на Русия, респ. на оста Русия/Китай. Някои източноевропейски страни завиват много по-ясно от България в посока Москва, напр. Унгария, Словакия, Чехия.

Поради исторически причини Русия има силни позиции в България и особено сред българския политически елит, тук няма нищо за чудене, но на Иво тази азбучна истина май не му е ясна. Съвсем нормално е в България или Сърбия например да има повече русофили, отколкото в Полша или Великобритания например. Това е един факт от света, който не може да бъде променен, независимо дали ни харесва, или не. Също както китайците или корейците мразят японците, но българите не ги мразят. „Защо, бе, защо?» Ами това е така по исторически причини и колкото и корейците и китайците да обясняват на българите колко големи идиоти са японците, българите няма да ги намразят.

Моментът е исторически не се нуждае от емоционални вопли, а от хладнокръвен анализ. Далеч от това да рухва, Русия в момента обръща световния баланс на силите и предстоят драматични събития в глобален план. Гответе се!