Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 юни 2016 г.

България нехае за главата си и за това, което тя говори: България е република на задниците!


Из: Емигрантът Плевнелиев, Автор: ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ

Защо президентът не се кандидатира за втори мандат? Защото е чужденец в страната, която представлява

... Митьо Очите е прострелян в пикочния мехур, но състоянието му е стабилно.

Плевнелиев беше шеста новина в късната емисия на БНТ. Освен Митьо пред него се наредиха атентат в Израел, спрян от движение пътнически автобус, обир в Хасково, повишение на най-малките пенсии от 115 на 118 лева (това не е за новина, а за фейлетон) и спрян проект за кариера в село край София. Приоритетите на обществото са ясни. Телевизията е тяхно огледало.

Защо Плевнелиев не се кандидатира за втори мандат? Защото е президент-емигрант. Той е чужденец в страната, която представлява. Европа може да го аплодира, България нехае за главата си и за това, което тя говори. България е република на задниците.

Включително на тези, които пеят, че нямало такава държава и късат снимката на президента си. Защо ги има, обяснява подреждането на новините в БНТ. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ето ги поредните неправилни умозаключения и погрешни генерализации, дължащи се на заблуди за процесите след 1985. Работата е там, че медиите в посткомунистическото общество, вкл. телевизията, НЕ СА ОГЛЕДАЛО на приоритетите на обществото, тъй като посткомунистическите медии служат не да информират, а да ДЕЗинформират и манипулират обществото. Затова е абсолютно погрешно да се поставя знак на равенство между българските медии и българския народ. Правилно е поради това да се каже: българските медии са медии на задниците – защото служат не на българския народ, а на посткомунистическата мафия и в крайна сметка на руските интереси и КГБ. Новините по телевизията не се подреждат от българския народ, а от мафията и затова са такива, каквито са.

Въобще в посткомунистическите страни трябва ясно да разграничаваме народа от правителствения елит. Елитът в тези страни като цяло не служи на интересите на народа, това са две групи с противоположни интереси. Тезата, че политиците в тези страни уж се избират в свободни избори и в този смисъл би трябвало да са функция на народната воля, не е валидна, понеже изборите лесно могат да бъдат – и биват – манипулирани и фалшифицирани. Така винаги печелят кандидатите на мафията, независимо под какви етикетчета са явяват. Иначе предвид постоянното гласуване на българския народ за антикомунистически, десни партии след 1990 страната отдавна трябваше да се е демократизирала реално, но това, както виждаме, не става.

Анонимен каза...

"Цялостната реакция на българското общество показва тежка безхаберност и неадекватност. Ние нехаем за малкото добро у нас, което Европа оценява. И претендираме да сме част от нея." За голямо съжаление е точно така. Никой не може да бъде по-достоен президент от него и да го замести пълноценно, защото той беше преди всичко българин, а не хитър политик.

Radomir Parpulov