Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 юли 2016 г.

Да, капитализмът е най-човечната икономическа и обществена система, която човекът, животът и историята са сътворили!



Един интересен коментар получих по повод публикацията Ето и за вас интервюто на Виктор Суворов „В гостях у Дмитрия Гордона“, гледайте го, ще научите много интересни неща, заслужава си да го видите! в моя видеоблог; ето го този коментар, ако имам време, ако намеря време, ще му отговоря по-подробно; написалият го е човек, на когото съм преподавал философия; ще му отговоря - макар да не се разбира той на Виктор Суворов ли възразява или на мен:

Терминът „турско робство“ е въведен от Христо Ботев, Васил Левски, Захарий Стоянов, Георги Раковски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Любен Каравелов, Иван Вазов.

Еми да, те са спорни.

Както пише Ботев в една статия „Да, сега кого набиват на кол…“ и т.н. Имало е „демокрация“.

Значи според вас въпросните личности са просто „разбойници“ и „терористи“, така ли да го разбираме?

Знаете ли какво е писал Захарий Стоянов за руската империя?

Да – осъждал я е най-брутално.

Прочетете обаче какво е писал и за ШОПИТЕ като вас, които са предавали бегълци от Панагюрското въстание и от Ботевата чета, и които са оставили Ботев да бъде обесен.

Априлското въстание, оказва се, не е било „българско“. Било е Панагюрско (така го нарича Османската власт). А градът и местността, които стават столица, всъщност са били едни от най-безродните места, където са виреели предатели и слуги на империята.

Аферим, ефенди! Аллах да ви поживи, голям гюндюлик да ви даде, ага серсем!

Другият ми коментар, по основната тема, е прекалено дълъг и явно ще трябва да излезе във второто издание на книгата ми за „Митът на демокрацията“.

А за „Цивилизованите страни“ от Европа Захарий използва израза „Европейски башибозук“, а Георги Бенковски се споменава да говори, че те ~“убиват с бели ръкавици“.

Който знае историята на света ще се съгласи, че „европейците“ са много по-жестоки от Турците. Казват, само в Белгия по времето на Леополд (след Априлското въстание), са измрели около 10 милиона конгоанци. Само в белгийско Конго.

Та в този смисъл наистина турците са били по-човечни от европейците.

Но не ви виждам да осъждате жестокостите на европейците, вие им лижете топ**те, а те са имали фактически колонии до 60-те, че до 70-те години на 20-ти век, на практика имат и до днес.

По основната тема:

Така е, който завладява, слага своите маркери. А защо завладяват, питате ли? Кой кани Червената армия в България и в Източна Европа? Защо САЩ въоръжи лошата съветска армия? По-добре немците да бяха победили, тогава. Ако САЩ не беше помогнал на Англия през Първата световна война, ние щяхме да сме на страната на победителите през 1918 г.

Можехме да сме обединена България, да имаме излаз на Бяло море. Немците щяха да са наши братя. Можеше да няма комунизъм.

САЩ ни вкарва в това блато и през 1917-1919, и през 1940-те, заедно с Англия и Франция – които сега са ни „първи приятели“. В Англия, САЩ и другаде изтича нашия народ – като „самоволен“ еничарски икономически корпус.

Защо нямате достатъчно дълга памет?

Ами другата нишка на историята – ако БЗНС беше оставено да се развива, а не беше изклано от другарите на „добрия мъдър цар“ на „добрата монархия“ – която тъкмо е съсипала нацията си.

Тогава пак нямаше да има „Народен съд“. БЗНС не са били комунисти, те са дребнобуржоазна партия, която подкрепя частната инициатива, НО ограничава най-големите пиявици, които ПОТИСКАТ инициативата на останалите.

Те одържавяват само огромните земи, раздават земя на бежанците и т.н.


И недейте да говорете за договора Моллотов-Рибентроп – най-евтината дъвка в устите на недоучилите кресльовци.

Полша, както и прибалтийските страни, са били руска територия до 1919 г., те са си я мислели за част от Русия. Това положение не е дело на съветска Русия, а на владенията на царска Русия.

А от другата страна, западна Полша са били вековна немска територия, този път населена с немци.

Имануел Кант е живял в Калининград – сега в Русия. Това е било Германия.

Не че поделянето на Полша е „хубаво“, всяка война е зло.

Къде бяха Англия и Франция обаче да защитават полския народ през 18-ти и 19-ти век (и не само, и през септември 1939 г. – изчакаха да я сринат).

Как къде – били са в Америка, Африка, Азия, Австралия и т.н., там да „защитават“ местните народи и да ги „освобождават“. :))

Какво ще кажете за маркерите на Американската армия в Западна Европа – като забраната/потискането на работническите партии във Франция и Италия (много силни по онова време) или безбройните военни бази в Германия – до днес, или всичките бизнес-зависимости, чрез които Европа постига своя просперитет – лесно е като в страната ти не е паднала една бомба, а ти си пуснал ДВЕ атомни и си участвал в разрушаването на Европа, да дойдеш да я възстановяваш.

А османските маркери, или маркерите на всички западноевропейски държави в целия свят. Испанския, португалския, френския, английския, холандския езици – говорени в Америка, Африка, Австралия, Индокитай и т.н. – те всички са маркери на империите, тъпкали народите чрез „човечната“ си система „капитализъм“. Всички „латински“ езици са маркери на една друга „човечна“ (уродска) империя – римската, която Западна олигофренска пропаганда възпява в тъпоглавия си канал „History Channel“. Казват, че великият главорез Цезар Педеразоглави бил избил милион или няколко милиона? гали, докато ги „цивилизовал“. А самите „гали“ са толкова прости, че имат народен герой, участник в римската армия – според „народната“ им комиксово-телевизионна поп-култура.

Всички поробени от римляните народи говорят подобия на езика на своя колонизатор, който ги е клал и поробвал.

Ние си запазихме езика и след турците, и след руснаците.

По време на „руското робство“, господин манипулаторе, нямаше на всяка фланелка на децата руски надписи, имената на институциите и пр. не бяха на руски (а езиците са сродни и някои руски думи са старобългарски).

Сега трудно ще видите един надпис, който да не е на английски. Децата говорят на английски от преди детската градина, кокетничат и си мислят, че българския е „низш“ език (а от езиковедска гледна точка е обратното). Преди 10-15 години имаше брожения да се мине на латиница, а в Интернет хиляди дебили разправяха, че „компютрите говорели на английски“.

Какво ще кажете за всичките билборди по улиците, за стърчащите „паметници“ на марките на хипермаркети, загрозяващи всеки квартал?

Те не са ли маркери?

И къде го виждате този „свободен пазар“, г-не.

Американската икономика се движи от ДЪРЖАВНИЯ сектор – Военна индустрия, грантове за DARPA – за авангардни изследвания, – които впоследствие се вливат в частния сектор.

Американските тайни служби/Пентагона се броят за един от най-големите работодатели в света.

Учете икономика – „свободният пазар“ на Източно-индийската компания, за която пише „идеологът на капитализма“ (ЛЪЖА – анализатор и критик) Адам Смит.

Ама знаем – за вашия тип личности, онези робите, черните, долните, „мързеливите“ са втора-трета-четвърта ръка хора.

Цитирате Маркс и неговите „глупости“ за частната собственост – съгласни сме, че „пълното равенство“ не звучи „приемливо“ – Маркс отрича уравнителния комунизъм, както знаете, това е пропагандна идиотия от американските филми.

Само че вие (с малка буква) сте съгласни да идват мошеници от целия свят и земите на вашите предци да стават техни, защото те са „по-предприемчиви“.

Вие сте съгласен да сте техен слуга. :)))

Какъв сте вие, господине?

През 1840-те когато Маркс и Енгелс стават марксисти дори в най-богатата страна Англия е имало… знаете ли какво?

ПЪЛНО НЕРАВЕНСТВО

Едните са пълни господари, а тези, които работят – пълни нищожества, тъпкани и драни като говеда.

Какво се е правило с робите – жална им майка.

Дори АНТИ-СОЦИАЛИСТИТЕ като Артур Шопенхауер проклинат и осъждат „човечното“ общество на Англия и САЩ. Чели ли сте „Парерга и Паралипомена“ и другите му творби???

Чели сте ги, нали сте професионален философ?

„Цялото човечество да тръгне на кръстоносен поход срещу робовладелските северноамерикански щати, защото те са срамно петно за цялото човечество“ ~ Шопенхауер.

Пак според него – англичаните са най-долната нация, англиканските попове затъпяват децата от най-ранна възраст и им внушават тъпоглав фанатизъм. Англиканските попове са членове на английското ДС, също така.

Англия, и бащите на модерния и индустриалния капитализъм със „свободен пазар“ (монополи като Източно-индийската компания, олигополи/картели, манипулация на пазара, завладяване на пазари с военна сила). Защо започна Първата световна война, Опиумната война, войните за нефт в Близкия изток на ЧЪРЧИЛ и на император Буш I и сина му Буш II Слабоумний?

Заради „свободния пазар ли“ ли света се владее от няколко (казват, „Седем сестри“) нефтени компании, които са като „независими държави“, а американската и други армии започват войни със стотици хиляди или милиони преки и непреки жертви, за да им осигурят изгодни концесии.

Това ли е човешка система, господине?

Todor Arnaudov

Написах в онзи блог само ето тази реплика:

Не се разбира: Вие на Виктор Суворов ли възразявате или на мен?:-)

Интересно е обаче, че сте допуснал да… дегенерирате до пълен комунизъм! :-) Много упадъчна идеология Ви е овладяла – само това искам да отбележа. Вече самите комунисти не вярват на комунистическите догми. Язък за Вас… изглеждахте ми умен човек, а да допуснете да се овладеете от толкова нездрава идеология и пропаганда!

Да, капитализмът е най-човечната икономическа и обществена система, която човекът, животът и историята са сътворили… помислете повече и сам можете да се убедите в това. Стига преди това обаче да успеете да освободите съзнанието си от толкова натрапчивите догми на комунизма. Това не е лесно, предполагам. Изобщо не е лесно човек да робува на толкова антихуманни догми. Представям си каква трагедия е това…

И нещичко все пак да Ви попитам: Вие твърдите, че сте написал книга със заглавие "Митовете на демокрацията" и дори че пишете сега втори неин том; за Вас, излиза, демокрацията е мит, сиреч, лъжа. Значи ли това, че Вие сте поклонник на тиранията? Щото комунизмът по идея е тирания на комуната над индивида. Поклонниците на комунизма са поклонници на тиранията - даже и да не съзнават това, комунизмът неумолимо води до тирания, и то тотална тирания: сталиновият тип комунизъм е истинският тип комунизъм, Сталин е успял да ни покаже истинското, неукрасено с никакви гримове и пределно уродливо лице на автентичния комунизъм. Та значи Вие сте поклонник на комунизма, логично от това следва, че сте враг на демокрацията и също така сте привърженик на тиранията, на диктатурата. Моля Ви, недейте в отговора си да употребявате думата "свобода", в устата на комунистите тази дума е ужасна и отвратителна гавра...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Не, не му отговаряй по-подробно, достатъчно добре си го сторил! Не падай на такова ниво! Не ти ли е познат вече този неприятен изказ - с по едно изречение се хвърлят в пространството твърдения като истини от последна инстанция, без доказателства, без аргументация и без анализ - и се чака ти да опровергаваш? Едва ли е твой ученик - не вярвам толкова лошо да си му преподавал философия!

Ангел Грънчаров каза...

Аз му поставих вече казус за размисъл. Нека да помисли сам. Ценна е единствено истината, която си постигнал сам - а не тази, която някой ти е сервирал наготово... Затова си прав, няма да му отговарям изобщо. Нека мисли сам. Нека да се мъчи. Без мъка и без усилия истината никога няма да ти се открие...

Анонимен каза...

Тоя пич дълбокоумен какво да му отговарям, децата кокетничели с английски а баба му на тоя знае ли какво е да й дават грантове? И понеже скоро 25 години съм в английските страни все се набива едно на очи когато чета бълхари: Те не разбират английския свят, развяват митологеми, не са наясно - но нали затова са европейци, sorry турскоподобни завалии - за да не са наясно... Сега изясни ли ти се защо Англия иска да се отстрани от слабоумни чичковци като автора на горното?... Има логика, а?...