Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 31 юли 2016 г.

Пробата със Слави Трифонов ще е като пробата с Волен Сидеров, с Николай Бареков, с Росен Петров, с всички избълвани от телевизора политически пичове и пишлигари




Висшите организми, снабдени с главен мозък мислят преди да предприемат каквото и да било. Мислят и обмислят добро ли е това, което смятат да предприемат, лошо ли е, как би могло то да стане по най-добрия начин и какви ще бъдат последствията от него. Представят си ги всичките тези неща. Защото имат въображение и разум. Подобни организми и същества се развива изключително бързо.

Други, не толкова висши същества и организми – овце, крави, бизони, маймуни и въобще всякакви бозайници, че дори и някои гръбначни като крокодилите, не действат по този начин. Те действат на основата на: „проба – грешка, друга проба и ако този път няма грешка – давай нататък”. Такива същества се развиват по-бавно, но все пак се развиват.

Медузите, мешестите, мекотелите, коремоногите, амебите, пещерните протеи и зелените еуглени нямат главен мозък. И второстепенен нямат. Въобще никакъв нямат. Имат само нервни влакна. Затова те не могат да се развиват на основата на „проба-грешка, друга проба и ако този път няма грешка, давай нататък”.

Те се развиват на основата „проба-грешка”, пак същата проба, пак същата грешка, после пак същата грешка, и пак същата грешка и после пак така. Дори и на тази основа не се развиват. Те всъщност въобще не се развиват.

Българите ще гласуват за мажоритарна избирателна система, насърчени от прочутият в цяла България и чужбинските й околности Слави Трифонов. (Прочети ДОКРАЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Пълни глупости. Ако пък досега всичко в държавата е успешно, този човек едва ли ще си блъска главата да пише подобни статии.