Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 10 юли 2016 г.

В каква държава живеем: дали държавата ни не се превръща в най-голям терорист?
Антитерористичният закон създава опасност държавата да се превърне в терористична групировка и в тоталитарна структура, работеща срещу гражданските права, каза за Радио „Фокус”-Пловдив адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията по европейска интеграция и права на човека в коментар на приетия проект за антитерористичен закон в България.

Според него няма никаква гаранция, че антитерористичният закон ще бъде прилаган само срещу лошите и само срещу терористите, просто защото няма да има кой да контролира това. „Има много опасности в този закон, включително и това, че армията ще може да арестува хора, че при антитерористични акции който си поиска от службите ще може да влиза по жилищата и в колите. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: