Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 юли 2016 г.

Кампанията на пропутинските сили у нас по изваждането на България от ЕС и привързването ни към Русия е в пълен ход



Не знам дали хората си дават сметка какво се случва, но кампанията по изваждането ни от ЕС и привързването ни към Русия е в пълен ход. Мобилизирани са всички известни ни проруски сили - като се почне от БСП и се стигне до ДПС. Има обаче и нещо ново - Бойко Борисов. Ако и да е бил проруски настроен винаги, той доскоро демонстрираше прозападна ориентация. Сега прави точно обратното. Когато, на практика цялата власт в България е в ръцете му, това ми се струва много страшно! Страшно, защото привързването ни към Русия сега, когато тя неудържимо пропада, е истинска катастрофа. На път сме да се изправим срещу целия цивилизован свят!

Не знам хората дали си дават сметка какво се случва!

Ilian Vassilev

... Колебливостта на премиера, неговите опити да балансира върху два стола, както и непремерените му приказки в стремежа си да не загуби властта, бяха употребени незабавно. Уж политически противници, комунистите във всичките им варианти незабавно яхнаха непремерените му думи за някаква уж демилитаризация на Черно море, идея така или иначе абсурдна, предвид растящото военно присъствие на любимите им господари. Моментът на предизвикана колебливост и дестабилизация се използва незабавно за изваждането на дневен ред на една безумна тема, отдавна доказана като нерентабилна и обслужваща единствено ненаситната им жажда за власт и пари. Идеята за Беленската атомна централа, заради която сега всички ние ще плащаме милиони. Моментът е критичен защото както казва народът "каквото можеш да си предизвикаш сам, друг не може да ти причини". Тази поговорка отговаря изцяло за ситуацията в страната и ако гражданското общество, което за щастие в по-голямата си част все още се състои от нормални хора, разбиращи много добре откъде единствено може да дойде просперитета ни, не вземе нещата в ръцете си, изходът този път може да бъде катастрофален. (Gachev Dimiter)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

След като започнаха постоянно да публикуват статистики кой как и колко ще гласуват за оставане и напускане на ЕС. Това си е чисто проба подготовка за настроението на хората за нещо което предстои да ни сервират.

Любчо Чорбаджийски

Анонимен каза...

много продажна червена сган продава България. Писна ми от милиционери и комунисти . Да се задейства лустрация и отстраняване от управлението на държавата.

Goro Gorov

Анонимен каза...

Всички, които бутат държавата ни към ръцете на Путин, да бъдат пребити на площадите и това, да се излъчи по всички медии, след това...да ги вкарат в затвор и там да полагат обществено полезен труд! Тези хора са равносилни на терористи! Чрез тях, норода се съсипва психически и физически! Като поредният рубладжия види как се наказват подобни действия, дали ще смее, да "клати" държавата? По техните термини- те са врагове на народа, но те са истинските такива!

Антон Антонов