Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 юли 2016 г.

Свободният човешки живот за руснака е същински кошмар, ето затова руснакът така обича и робството, и войната, сиреч обича толкова силно смъртта



Русия има собствено излъчване. Това е страна-загадка, не може да бъде разбрана с ум, казва Чърчил.

Кратък мой коментар: Разбира се, не Чърчил е казал това, че Русия с ум не може да бъде разбрана, казал го е поетът Тютчев:

Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать -
В Россию можно только верить.

Но да оставим това. Въпреки че тук именно се съдържа разгадаването на загадката на руската душа: не е чисто ирационална руската същност, ами непонятността на руската душа се свежда до нейния тъй откровен и чист... идиотизъм. Ще поясня тезата си ето как.

Интересно е все пак говоренето на доктора психиатър и богослов: говори за Русия и за руснаците, а говоренето му показва, че нищо не разбира за нея - и за тях; "руската тайна" му се изплъзва тотално по причина на това, че няма никаква руска тайна, тази въпросната руска тайна е лъжа и мистика едновременно. Русия се разбира с две-три думи, същината й се разбира с две-три думи: несвобода, робуване, унизително преклонение пред държавата, империалистически идиотизъм, неудържима грандомания, непресекваща любов към лъжата, руснаците мразят истината, а са влюбени в лъжата. Това в резюме е руската душа. Тази е непонятната с ум "руска тайна".

Това е, няма руска загадка, няма никаква загадъчност на руската душа, драги д-р Михайлов. Не могат руснаците да погребат Ленин, ето го доказателството, че са идиоти. Мумията на Ленин им напомня, че империята им искаше да става световна, Ленин именно искаше да прави световна руска комунистическа империя, ето затова не могат да погребат мумията на Ленин, щото ако я погребат, ще трябва да погребат идиотската си "мечта" да правят световна комунистическа империя.

Ако се замислим ще открием, че тъй непонятната руска душа може да бъде резюмирана в една дума: широк като руската земя, направо безбрежен идиотизъм! Да, само руснаците на този свят искат да са напълно роби, само те не щат да са свободни, било израз на "руското величие" народът им да е изцяло робски, всички руснаци да са роби на държавата и на империята било, видите ли, "много велико" и "свръхоригинално"; да, велико е, това е израз именно на свръхвелик руски идиотизъм. Да се перчиш пред целия свят, че си роб и че на инат мразиш свободата и свободния живот също е израз на несрещан никъде другаде велик руски идиотизъм.

По всички линии руснаците се излагат, именно икономика, уреждане на живота в общността, страната им загива от корупция, от беззаконие, от престъпност, от бандитизъм, в Русия човешкият живот нищо не струва, но въпреки това руснаците били, видите ли, "непобедими войни", войната била нещото, в което били истински велики и дори непобедими. А в живота обаче изобщо не ги бива, като водят мирен живот, побесняват от скука, скъсват се да лочат водка и да правят простотии - и се съживяват само когато почне да се чува дрънкане на оръжия; ето, и това ако не свидетелство за руския идиотизъм, сполай му кажи! Да живеят руснаците не могат затова са така влюбени във войните, щото те са прекрасно средство огромни руски човешки маси да погиват, да се лишават от това, което не е по силите на руския човек, на руския идиот: животът не им е по силите и затова са така привързани към войната, сиреч към смъртта.

Руснаците обичат толкова много Сталин щото ги избиваше като мухи, те затова са му така признателни: руснакът мрази живота, животът за руснака е непосилна задача, руснакът затова така обича да мре - за за избяга от живота, за да се спаси от живота. Свободният човешки живот за руснака е същински кошмар, ето затова руснакът така обича и робуването, и войната, сиреч обича толкова силно смъртта.

Толкова за "тъй непонятната руска душа", толкова е понятна, че повече от това не може да бъде. Спирам дотук щото казах каквото трябваше да се каже.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Идиот си ти Грънчаров! Как не те е срам да посягаш на светинята Ленин???????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Как можеш да си позволиш да обиждаш братския руски народ?????????????????????????)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Аз не мисля, че руснаците са чак толкова уникални, както Вие ги изкарвате и както те обичат да мислят за себе си. Просто поради злощастно стечение на обстоятелствата те станаха първата комунистическа страна на света – в резултат на Първата световна война и не без решаващата помощ на Германия за болшевиките. А веднъж установена, болшевишката диктатура е почти невъзможно да бъде премахната, каквито и метаморфози иначе да претърпява на повърхността. Така че руските обществени порядки съвсем не са само резултат от руската народопсихология, както мислите Вие, а и от ред случайни моменти. Напълно възможно е болшевишката революция да не беше успяла и сега щяхме да имаме една съвсем друга Русия.

А мумията на Ленин не е погребана наистина защото Москва не се е отказала от идеята си за световно господство. Ии по-точно не Москва, а комунистите, защото за тях Русия е само плацдарм, Русия не е конвенционална държава, както Вие си я представяте. Беззаконието, корупцията и т.н. имат своите корени и в ртуската история, но най-вече в комунизма, понеже руското стратегическо ръководство не си поставя за цел да „благоустроява“ Русия и да я прави ‚нормална“ държава. Неговите цели са съвсем други. Затова руската политика, общество и икономика изглеждат толкова странно за непосветени в руските стратегически планове.

Въобще по отношение на Русия битуват прекалено много заблуждения и погрешни представи.

Анонимен каза...

Непогребаният Ленин....продължава да сочи и указва на руснаците...най-малко ...своята ранна смърт...Но как с продължаващия, изключително зловредно увековечения с мавзолея му пример на неговия мрачен и злокобен философски живот, донесъл ясно и очевидно за средния разум, огромно забавяне в този на руснаците .... как и на
йота, и със своята смърт - да не им е и да не може безсилно да им помогне ....Да беше им положително повлиял...Не, Уви!
А до толкоз е доказано исторически мъртва, сляпо родена и колко античовешка е неговата философия на насилието, на
не свободата - означаващо, че те продължават да са си, както разумно, правилно и супер удачно отбелязваш Скъпи ми Приятелю Ангел Грънчарове - масово видиотени! От водача им путин, до последното тяхно в чужбината внедрено ченге - примерно, т.н. от мене тук анонимстващ хлопащ, като дъска...Виждаш ли го как хлопа, дращи, и плаче за световното им господство на руснаците...
Истината казваш ...видиотена, робска, алкохолизирана нация....


2016.07.05г. Владимир Петков-Трашов