Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 юли 2016 г.

В системата на българското здравеопазване - както и в посестримата й система на българското образование! - невъзможни неща няма!



Тази сутрин реших да напиша и да изпратя следната жалба (под формата на отворено писмо), адресирана до Министъра на здравеопазването, до Главния секретар и до Инспектората към Министерство на здравеопазването и също така до Управителния съвет на Български Лекарски Съюз:

До г-н Петър Москов, Министър на здравеопазването, а чрез него до Инспектората към Министерство на здравеопазването
До Д-р Венцислав Грозев, Председател на УС на БЛС
До д-р Стоян Сопотенски, Председател на Контролната комисия на БЛС

ЖАЛБА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, от Пловдив, адрес: Ж.К. Тракия, бл. , вх. , ап. , тел. 0878269488, имейл: angeligdb@abv.bg

Уважаеми господин Министър,
Уважаеми г-н Председател на УС на БЛС,
Уважаеми г-н Председател на Контролната комисия на БЛС,

Вкратце най-напред да се представя. Работя като преподавател по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив вече 16 години, а иначе в системата на българското образование, на гимназиално и университетско ниво, работя непрекъснато вече 33 години. Автор съм на цяла поредица от иновативни учебни помагала по всички преподавани в нашите училища философски предмети (психология, логика, етика, философия на правото, философия, "Свят и личност"), написах и публикувах също така много книги по проблемите, свързани с осъвременяването, либерализирането и демократизирането на българското образование, създадох и от от години издавам философското списание ИДЕИ, както и на сп. HUMANUS, списание за съвременно образование, за насърчаване на духовното и личностното израстване и укрепване на младия човек. Вече 10 години минаха откакто всекидневно списвам свои образователни и аналитични блогове, активен блогър съм, работя най-активно пак по разпространението на идеите за съвременно образование, за личностното и гражданското развитие и усъвършенстване преди всичко сред младите хора.

Пиша Ви по повод на една изключително скандална, но за сметка на това крайно пикантна и любопитна административна история, показваща докъде могат да стигнат абсурдите в нашето свидно отечество: директорката на ПГЕЕ-Пловдив от 2010 година Стоянка Анастасова не само че възприе крайно негативно отношение спрямо всички мои активности и инициативи в полето на образованието и възпитанието на младите хора, но и си позволи да предприеме цялостна кампания по моето професионално и личностно дискредитиране, увенчана като апотеоз с нейната акция по провъзгласяването ми за... "психично болен"; да, търсещата реванш директорка си позволи в официален документ, наречен "производствена характеристика", самоволно да ми даде своя оригинална "психиатрична диагноза"! С което беше задвижена тежката административна машина в ТЕЛК и Психиатричната здравна институция, в резултат на което, за мое удивление, на мен великодушно и щедро ми беше уредено въпросното... "психично заболяване"! И по този начин беше доказано, че психиатрията е възможно да бъде употребена за репресивна цел срещу другояче мислещата личност и в нашето тъй напреднало и демократично време, и в нашата иначе уж европейска държава - излиза, че това е ставало не само в добре известните ни сталинско-брежневски времена, но то става и сега, в наши дни! Няма да се излагаме я: ще докажем, че в системата на българското здравеопазване - както и в посестримата й система на българското образование! - невъзможни неща няма!

Как именно протече тази наистина прелюбопитна история съм описал подробно в документите, които прилагам като органична част от тази жалба:

Моя жалба до Националната експертна лекарска комисия от 15 март 2015 г. (интересно е, че вече изтече година и половина от изпращането на тази жалба, а никакъв отзвук от НЕЛК до този момент нямам!);

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ КАСАЦИОННАТА ЖАЛБА до Върховен Касационен съд – София по Наказателно дело 742/2016, 3-то Наказателно отделение, делото е насрочено за 13.09. 2016 г. (Заведеното от мен съдебно дело за оклеветяване достигна до този етап, то тече вече трета година (!!!), на първата инстанция аз спечелих делото, директорката беше призната за виновна като извършила престъпното деяние клевета, ОС-Пловдив обаче отмени, кой знае защо, тази присъда, сега вече всичко е в ръцете на ВКС);

Ние сме едно тотално безчовечно и озлобено, а затова и съвсем нещастно, непълноценно общество – ето това е най-голямото постижение на комунизма! - мое есе по същата тази тема, публикувано е в блога ми наскоро, на 12 юли 2016 г., разказал съм там цялата сюреалистична и абсурдистка административна история най-подробно, включително и до най-последните й абсурдни следствия и изводи.

Обръщам се към Вас, уважаеми г-н Министър, към Вас, уважаеми г-н Председател на УС на БЛС и към Вас, уважаеми г-н Председател на Контролната комисия на БЛС защото смятам, че във Ваше лице здравеопазващата институция и самите лекари у нас непременно трябва да реагират и то най-решително по повод на този тъй екстравагантен случай на недопустимо грозен административен произвол в системата на здравоеопазването, в който са погазени всички законови, правни, морални, човешки правила и норми.

Позволявам си да храня надеждата, че благодарение на моя случай ще направите зависещото от Вас - та нови подобни ексцесии в системата на българското здравеопазване занапред да станат абсолютно невъзможни и изключени!

Предварително Ви благодаря за небезразличието, за участието, за Вашата справедлива и гневна, да се надяваме, реакция!

29 юли 2016 г.
Пловдив С уважение: (подпис)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Добре! Много силно!

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Да видим де. До този момент въпреки опитите ми не успях да пробия безразличието и апатията на властващите! Все по-малко вярвам, че това някога ще се случи, но както виждаш не се отказвам...

Анонимен каза...

Постоянството на капката пробива камъка!

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров!

Вашето писмо е заведено с вх. №774/ 29.07.16 г. По компетентност е препратено на д-р Загорчев- председател на Централната етична комисия на БЛС и до Районна лекарска колегия - Пловдив.


Поздрави,

Д. Василева

Адм. секретар на УС на БЛС

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте,

Благодаря Ви много за бързия отговор! Изключително съм Ви признателен, че ме уведомихте за пренасочването на жалбата ми.

Анонимен каза...

Грънч ти си луд, не се мъчи да се оправдаваш, госпожа Анастасова има добрината и доблестта да ти го докаже и по съдебен ред. Бъди и благодарен и иди да се лекуваш. Не ставаш за учител. Целият сплотен колектив на нашето училище мисли така. Засрами се малко. Пий си поне редовно хапчетата!

Анонимен каза...

Tova e udar v destkata, AIG: >>> Ние сме едно тотално безчовечно и озлобено, а затова и съвсем нещастно, непълноценно общество – ето това е най-голямото постижение на комунизма!