Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 1 юли 2016 г.

Българската ченгесаро-"православна" църкваПред катедралата в София, преименувана от „Св.св. Кирил и Методий” обратно на „Александър Невски” под руски натиск по време на правителството на Александър Стамболийски през ноември 1919 г., днес (б)рокерите на Путин бяха спрени от граждани, за които България е по-важна от Русия. Техните противници, според „Дневник”, бяха 4 пъти по-малко и се видяха принудени да се оттеглят към страничния вход на храма, потвърждавайки правилото, че „недостойните влизат отстрани”.

Резултатът от това е, че отсрамихме граждански България, която на официално ниво се провали със сервилното си отношение към руските провокатори. Вълците на Путин, които няколко пъти променяха плановете си с цел да объркат протестиращите, накрая се отказаха от кулминацията на акцията си в България... и хванаха гората в посока Сърбия. (От блога на И.Инджев цитира Таня Соломонова)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: