Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 15 август 2016 г.

Отвратително манипулативно шикалкавене в интерес на Б.Борисов, безскрупулна марионетка на руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия и олигархияПетко Симеонов, който има славата на едно политическо-политологично "Търчи Лъжи" (каквито, за жалост, са повечето нашенски "политолози"), е написал една твърде объркана манипулативна тирада, в която уж кани Боко Борисов да се откаже от непосилната задача да ръководи България в този тежък момент и да взема съдбовни решения за нейното бъдеще, но в същото време иска да убеди наивниците, че, видите ли, "по-добър управник" от него ний сме били немали, т.е. че Боко може и да е "кучи син", но поне е наш кучи син и така нататък, и так далее, и ала-бала; ето какво се наложи да му отвърна, щот не понасям такова отвратително манипулативно шикалкавене:

"Вярвам в неговата добронамереност и чувство за отговорност!", става дума за премиеро Борисов!

Боже мили, как е възможно да го ласкаете така грозно при положение, че нямате никакво основание за такова едно изказване?! Г-н Симеонов, и Вие очевидно бързате да хвърлите своя наръч съчки под кладата, на която ще бъде изгорено достойнството на България, попаднала под властта на този безскрупулен и безотговорен играч, който е марионетка на руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия и олигархия!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: