Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 28 август 2016 г.

Някои учители няма да се преустройваме едва сега, ние отдавна сме се променили - и сме работили за осъвременяване и демократизиране на образованиетоТоку-що изпратих следното писмо до сайта УЧИТЕЛИ.БГ, съдържащо някои мои предложения:

Здравейте, колеги!

Изпращам ви последните две свои книги, които са свързани с реформата на образователната система, в този смисъл мисля, че могат да бъдат полезни на учителите, пък и не само на тях. Ето връзки към онлайн-изданията на тия книги:

"Реформа на НЕобразованието" (с подзаглавие "Проект за незабавна промяна на гибелното статукво")

Промяната в образованието (С подзаглавие "Как се прави иновативно - демократично - училище?")

Прочее, ето на този адрес - в моя образователен блог - можете да намерите и други мои книги по тия проблеми, както и мои иновативни учебни помагала, аз преподавам философия и гражданско образование в едно пловдивско училище. Мисля, че няма да е грехота да представите пред колегията това, което съм правил през годините, щото има учители като мен, които няма да се преустройваме едва сега, по заповед отгоре, ние отдавна, по своя лична инициатива, сме се променяли и години наред сме работили по посока на осъвременяване, либерализиране и демократизиране на българското образование.

С най-добри чувства: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: