Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 август 2016 г.

Пълзяща антидемократизация от милиционерско-мафиотски тип обхвана цялата ни държава и страна, целия държавен апарат, отгоре до долу!



Опасно е един-единствен човек да решава кой ще е бъдещият президент на България: всички сега чакат г-н Премиеро Боко да реши кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент и щом он, началнико на ГЕРБ, избере некой, какъвто и да е той, избраникът му неминуемо ще стане български президент, ето това е не само опасно, но и страшно!

Медиите обаче ни натрапват тия неща като "съвсем нормални" и като "напълно естествени", ведь ГЕРБ била, моля ви се, "най-влиятелната партия" - и с какво толкова е спечелила тя доверието на мнозинството от народа? С това, че е крещящо антидемократична партия ли?! Медиите обаче каквото ни натрапят, то това се случва, нашите медии са като щастливеца Азис, знаем, че той каквото си пожелае, то точно това се случва! Аз пък смятам, че така и така създалото се положение във функционирането на младата и непрокопсала българска демокрация е направо гибелно, то е симптом, вещаещ нейния напълно безславен край.

Даже в ерата на непрежалимия социализмо-комунизъм у нас по този очебийно грозен начин не са се раздавали държавните постове и служби, верно, и тогава Тодор Правешки-Просташки е имал решаващата дума (той Боко него имитира де, не имитира некой друг?!), но все пак за всяка кандидатура е имало известно обсъждане в уж колективните органи на тогавашната партия; сега обаче в ГЕРБ и в държавата ни абсолютно сичко се решава еднолично от Боко!

Никаква демокрацията няма в ченгесаро-милиционерската партия, а на това основание пълзящата антидемократизация обхваща цялата държава и страна, целия държавен апарат, отгоре до долу! Това, повтарям, е гибелно, е страшно, то е също така и недопустимо за страна, която е член на Европейския съюз.

Та значи ако в един момент Европа реши да сложи край на нашите идиотщини и ни изгони от ЕС, не се чудете за какво го е направила, тия неща са нетърпими!

Народеее??????

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Кой ще бъде президент, не се решава от „Премиеро“, защото той самият е такъв по волята на ЦК на БКП и в крайна сметка на ЦК на КПСС. Спрете с тези елементарни анализчета и се опитайте да надникнете зад кулисите на посткомунистическата политика. В ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СТРАНИ ИСТИНСКИТЕ УПРАВНИЦИ СТОЯТ В СЯНКА, ЗАД КАДЪР И НЕ СЕ ВИЖДАТ.

Анатоли Голицин:

„Горбачов, Елцин, Руцкой и Хазбулатов всички са членове на този елит, който съдържа група, на която в моите меморандуми аз се позовавах като „руските стратези”. Този елит беше отговорен за завръщането на власт на Шеварднадзе и Алиев в Грузия и Азербайджан. Те също така са отговорни за планирането и изпълнението на ленинистката еволюция на политическата система и за начина на нейното функциониране, включително появата и повторната поява на политически „кризи”. Елитът е висшият авторитет, на който в крайна сметка почива позицията на Елцин: той осигурява колективното ръководство, на което той е член и което освен всичко друго решава колко дълго той ще служи като президент. Елитът трябва да има на свое разположение някакви механизми, чрез които да се постигат такива решения и чрез които контролираните политически събития да се координират. Съществено за успеха на стратегията е този механизъм да е добре скрит от Запада.“

А бившият украински президент Леонид Кравчук, стар номенклатурчик, познаващ добре СССР и КПСС отвътре, преди време направи по украинската телевизия следните показателни разкрития:

„Ситуацията в Русия е такава, че не един или двама души управляват страната. Путин и Медведев не определят съдбата на Русия и света. Друга група определя политиката. Тя стои една степен над Путин и Медведев. Техните имена още не се знаят, но това в факт. Поради това няма значение дали Путин ще кандидатства за още един мандат или ще се оттегли. Ако образите на Путин и Медведев се снемат от Руския орел, Русия пак ще продължи да следва същата политика.“
Можем да приемем, че същото, разбира се, в умален мащаб, важи и за България, като българското секретно Политбюро работи под «общото методологическо ръководство» на руско-съветското Политбюро, също както преди 1989.

Само че на подобни мои постове обикновено няма реакция. Хората явно се задоволяват с прости, повърхностни обяснения. Не така обаче функционира посткомунистическата политика. Аз например горя от желание да разбера кои са тези скрити «стратези», но на повечето хората това явно им е безразлично, респ. те дори не стигат до идеята, че зад публичната политика може да има и нещо друго.

Ангел Грънчаров каза...

Добре дошъл, таваришч кагебисткий пропагандист! :-) Къде се загубихте, толкова време не се бяхте появявал? Затъжихме се за Вас...

Анонимен каза...

Значи КГБ казва: „Съществено за успеха на стратегията (т.е. на стратегията на КГБ!) е този механизъм да е добре скрит от Запада.“ Може ли да ми обясните като философ, запознат с формалната логика, защо КГБ публично ще обяви, че има тайна стратегия, която трябва да остане скрита от света? С моя ограничен ум това не го разбирам.

Ангел Грънчаров каза...

Защото КГБ друго не прави освен да лъже, защото КГБ са най-изпечени лъжци и дори факири в лъженето. Когато КГБ обяви, че тайната му стратегия е такава, Западът ще си каже: "Няма смисъл да обяви публично, че такава е тайната им стратегия!" и няма да повярва, ще помисли че това е блъф, поради което стратегията им де факто ще остане неразконспирирана. Понял?

Анонимен каза...

Това е една възможна интерпретация, наистина е възможна дезинофрмация, контрадезинформация и реконтрадезинформация, както и са възможни фалшиви бегълци от КГБ, които нарочно да носят дезинформация, но в случая с някои бегълци като Голицин мисля, че са автентични, най-малкото поради факта, че 95% от неговите прогнози се сбъднаха! В политиката е трудно да се постигне дори 50% точност в прогнозите, камо ли 95%!

Впрочем руснаците даже са направили документален филм за Голицин, който също може да е дезинформация, но от него мисля личи, че е автентичен беглец, ненавиждан и сега от КГБ. На едно място казват, че в книгите си той предрекъл, че в СССР ще се създаде опозиция, но тя ще е фалшива, както и че СССР ще се либерализира, но тази либерализация също ще е измамна. Според един стар кагебист тези твърдения са толкова смешни, че дори на Запад никой не им е повярвал. И наистина анализите на бегълци като Анатоли Голицин, Ан Сейна и други за съжаление нямат никакво влияние върху западната политика. Маргрет Татчър обаче например изглежда е била запозната с анализите на Голицин и веднъж в разговор е казала: „Надявам се да не сме били измамени (от Горбачов).“

Друг въпрос е, разбира се, че на Вас не Ви харесва, че комунистите засега излизат по-хитри от Запада. Ами така е, след като никой не вярва на анализите на бегълците, които носят безценна информация от най-вътрешните управленски кръгове с Москва. Комунистическият начин на мислене е и остава чужд и недостъпен за западните анализатори.