Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 22 август 2016 г.

Четенето на конспиративистко-ченгесарски, русофило-рубладжийски, т.е. кагебистки сайтове (и гледането на такива телевизии!) е опасно за вашето умствено здраве!Току-що си позволих да напиша следното предупреждение на своята стена във Фейсбук, което пренасям и тук:

Не Министерство на здравеопазването, а аз, Ангел Грънчаров, философ и психолог, ви предупреждавам:

Четенето на конспиративистко-ченгесарски, русофило-рубладжийски, т.е. кагебистки статии и сайтове (и гледането на такива телевизии!) е опасно за вашето психично и най-вече за умственото ви здраве!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: