Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 август 2016 г.

Докато Премиер ни е мутра, държавата ни ще е мутренска, а не правова!




Все по-ясно става, че историята с предаването на Абдулах Бююк на турските власти представлява отвратителен случай на грубо погазване на българското право, на правото на Европейския съюз и на международноправните ангажименти на страната ни, която претендира да е част от развития цивилизован свят. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Как, моля ви се, ще работи правовата държава у нас като си избирате за премиер една мутра?! Ами много е ясно, че като Премиеро ни е мутра, държавата ни ще е мутренска, а не правова?! Цело чудо ще е при Премиер-мутра държавата ни да е правова, това е пълна невъзможност. Мутра от право и от закон разбира толкова, колкото магаре разбира от военна музика - или колкото свиня разбира от кладенчова вода...

Ако искаме ний, гражданите, да покажем, че за нас въпреки всичко България трябва да е правова, а не мутренска държава, изходът е един: да излезем на улицата и да поискаме оставката на Боко и на правителството му заради това грубо погазване на Конституцията, на законите и на международното право, на фундаменталните човешки права - заради случая Бююк. Боко чрез случая Бююк показа, че за него човешките права не значат нищо; както постъпи с Бююк, утре ще постъпи с всеки един от нас. Защищавайки правото и закона по случая Бююк, ний защищаваме себе си и държавата си от наглостта на мафията, която е узурпирала държавната власт. Нещата са сериозни. Ако не принудим сега Боко да си даде оставката, горчиво ще съжаляваме и то съвсем скоро! (Между другото можете да прочетете последното интервю на Премиеро, да видите за сетен път колко он струва и на какво он е способен!)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Три държави досега са предали на турските власти издирвани във връзка с така наречения преврат в Турция.Това са КУВЕЙТ, САУДИТСКА АРАБИЯ И .........БЪЛГАРИЯ.
НЕ са отговорили на подобни искания САЩ, ИТАЛИЯ, ГЪРЦИЯ , БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА , ХОЛАНДИЯ И КАЗАХСТАН.

Обърнете внимание, че върнатите от Саудитска Арабия и Кувейт са военни, а върнатия от нашите власти Абдулах Бююк е цивилен.

ЕВАЛА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! МАШАЛЛА на МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! ДА ЖИВЕЕ ПАДИШАХА ЕРДОГАН!

Bozhidar Savov