Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 август 2016 г.

Родната ни мафиотска и бандитско-мутренско-милиционеро-ченгесарска политическа чалга-индустрия може да бие всеко чуждо шоу, спор за това нема, епа нема!



Политиката, казват, в днешно време все повече ставала... шоу. Така било даже и в най-напреднали демокрации - като САЩ, примерно. На Тръмп му се налагало да се държи като същински шоумен, с оглед да спечели непременно изборите. Шоуто е необходимо за да се приберат гласовете на малоумниците, а такива в днешно време бол - то други изобщо останаха ли?! Държи се така Тръмп, следователно, по чисто прагматични причини, от немай-къде, а не щото е пощръклял или слънчасал - щото публиката без пищно шоу нема да ти обърне капчица внимание! Това разбрах днес от един нашенски американец, който ме уверява, че няма страшно в САЩ да настъпи лудница ако Тръмп стане президент: шоуто било само за изборите, после американците, особено републиканците, знаят как да управляват и то твърдо и истински. Каза ми това тоз американски българин или български американец и му успокои, вече съм напълно спокоен за Америка. Прочее, блазе му, че живее в Америка де, щот у нас знаете какво е, жалка и тъжна работа е, нема защо да си кривим душата и да отричаме истината!

Но понеже съм чешит, взех, че си направих некои изводи и за положението у нас - въз основа на новите ми познания за политическия процес в Америка и по целио свет. Излиза, че нашата менте, мутро и чалга демокрация всъщност е... доста напреднала, да, щото за нас, българите, чалгата е именно шоуто. Излиза, че видните наши чалгаджии в политиката като бате ви Боко Борисович, като Бареков, като таваришч Сидеровский, като "неподкупния" Янката Янев (он е съветник таман по... корупцията на още по-неподкупния ни, предполага се, премиер!), като... кой ли не друг - то други, освен чалгаджии, в нашата родна политика изобщо има ли? - всъщност са крайно модерни даже в глобален план, они очевидно са истински политически шоумени, на което се дължат и несъмнените им успехи: да са ни живи и здрави да ни радват още барем стотина години!

Още повече взе да ме радва това, че в идещите президентски избори най-вероятно в политиката ще се включи такова свръхмощно чалгаджийско подкрепление в лицето на баш-бабаита на родната ни чалга-менте-мутро-бандито-шоу-индустрия таваришч Славный Учиндолецовый, представяте ли си как благодарение на това чудо неизразимо ний направо ке стъпчеме американците в земята! Ще ми се фалят те с некакъв си там рошав Тръмп, дето се перчи като гламав, къде ти тоя нещастник Тръмп ке се сравнява с нашия велик Учиндолец - дека има бръсната глава таман като Далай Лама?! Малее, колко са жалки всъщност американците, просто немам думи да изразя, таваришчи, разочарованието си от американците - и, респективно, очарованието си от нас, българите! Нашата родна мафиотска и бандитско-мутренско-милиционеро-ченгесарска политическа чалга-индустрия може да бие всеко чуждо шоу, щот е направо велика!

Затуй да изкрещим едно мощно юнашко ура и да се порадваме донасита на самите себе си: по-убави и по-велики от нас нема, епа нема! Да, нека да изревем гръмогласно и главоломно - и след това тихичко да се порадваме донасита на самите себе си: по-убави и по-велики от нас, българите, нема, епа наистина нема и не може да има! Точка по тоя въпрос. Нема смисъл да се говори повече. Сичко е от ясно по-ясно!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Никак, ама никак не съм убеден, че Тръмп е идиот, шоумен и т.н. Заключителната му реч на конференцията на републиканците беше разбиваща. Тръмп за разлика от лозунгите на Клинтън, говори за проблемите и дава решения. Не съм убеден също, че Тееза Мей е идиотка... Великобритания винаги, ама винаги е имала най-великите политици и не случайно това е най-печелившата страна във всички времена и епохи. За съжаление българските манипулирани медии имат пагубно влияние не само върху средно статистическия български малоумник...

Gary Dimitroff

Ангел Грънчаров каза...

Аз като философ изследвам как стои истината по тези въпроси, не съм казал, че Тръмп и Треза Мей са идиоти и идиотки :-) Затова ми се налага да пиша разни провокиращи неща, с оглед да предизвикам повече хора да се изкажат, с оглед в дискусия да изясним истината. Това е. Ето, което казваш, ми помага да видя нещата от друг ъгъл. Дано си прав. Дано повече хора благодарение на тия дебати се доближат до истината. Щото, спор няма, внушенията на манипулативните медии са крайно коварни. Трябва да помагаме с каквото можем истината да си пробива все пак път...

Анонимен каза...

Грънчаров пак ще те уволнят - защо не си мълчиш, защо не си кротуваш бе човече защо се изказваш по въпроси, които не са ти работа и защо дърпаш дявола за опашката?! Като те опраскат пак по заповед отгоре да не вземеш да се оплакваш сам си си виновен за всичко.

Анонимен каза...

Грънчаров обиди господин генерала Борисов и си заслужава опраскването. Щото господин генерал Борисов не е чалгаджия а най-добрия политик на България!

Анонимен каза...

Тръм е най-доброто, което се е случвало на САЩ от доста време насам. Такъв американски президент трябва на света. Не като Барак Хюсеинович и Клинтъновица.