Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 7 август 2016 г.

Превъзходната далавера за много милиарди левове, която руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия и олигархия ни устрои!Георги Касчиев: Мегадалаверата „Белене“ ще надхвърли 3 млрд. лева, Интервю с енергийния експерт Георги Касчиев.

... Освен че няма нужда от такава огромна базова мощност, държавата няма и пари за изграждането й. Ситуацията прилича на сценка, в която някой си е поръчал златно копче и иска с него да си ушие костюм „Армани”, но няма пари да плати дори и копчето, да не говорим за костюма, който всъщност не му и трябва.

... Смятам, че всички нормално мислещи хора разбират, че продължаване изграждането на скъпия и ненужен проект ще е катастрофално за държавата, за икономиката ни, за цените на електроенергията и т.н.... В днешните условия считам, че нито една компания от ЕС с опит в ядрената сфера няма да прояви интерес към този проект. Русия без съмнение има голям интерес от изграждането на АЕЦ „Белене“, тъй като в следващите години би получила поръчки за милиарди, а след пускането на централата – ежегодно огромни суми за доставка на гориво, резервни части и инженерни услуги. В условията на сегашната криза обаче едва ли може да предложи финансиране на проекта.

ЗАБЕЛЕЖКА: По същия проблем вижте и ето тази публикация, която допълва от друга страна цялостната картинка: Нима Беленеадата ще започне отново?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: