сряда, 21 септември 2016 г.

Предаването "На Агората..." от 15 септември, темата е: "Фабрики за безличности" са нашите училища?Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Отговорът е "да" и ви е самият сте отлична илюстрация за това.

Анонимен каза...

От цялото предаване най-много ми хареса как здраво се подмазахте на шефа си в телевизията. Само така, г-н Грънчаров! Чрез подлизурство към прогрес!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, съзнанието Ви е така опорочено, че изобщо нищо не сте разбрала. Г-н Тодоров не ми е шеф и аз не работя в тази телевизия, аз само съм автор и водещ на предаване в нея. Г-н Тодоров го уважавам, не ми се налага да му се подмазвам, подмазването като поведение е противно на нашите ценности. Но то очевидно е нещо, което органично се съчетава с Вашите, с извинение, ценности...