Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Най-големите паметници у нас са на окупаторската армия, те символизират разрушаването на българската независимост през 1944 г.Забелязвали ли сте този паметник в центъра на София? Не?

Това е защото той символизира нещо банално като обявената на 22 септември 1908 година българска Независимост. В същото време в първите четири по големина български градове най-мащабните паметници са тези на окупационна армия - символи на разрушаването на българската независимост през 1944 година.

Честит празник!

Aleksandar Malinov

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

И защо е това безумно ровене в историята - като оправдание, че нищо не правят в настоящето ли???...

Не съм чул в Щатите и Австралия един човек да говори за история !!

Вие сте буквално лудо племе с гигантски комплекси...

Отврат !

А. от Австралия