Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 9 септември 2016 г.

Улица "Иван Вазов" в Пловдив щяла да бъде преименувана на "ТОБАКО ФАЙЪР СТРИЙТ", тютюнево огнена улица!Какви са причините?

1. Името на Иван Вазов не говори нищо на чужденците и не привлича туристопоток. Затова е добре да бъде нещо по-модерно - каквато е и общинската политика.

2. Да си припомним как площад Джумаята стана площад Римски стадион - с мотива, че така ще привлечем повече туристи.

3. Неизменна политика е да се премахват турцизмите - освен Джумаята. Чифте баня стана Баня старинна, Бунарджика - хълм на Освободителите - Младежки хълм и т.н.

4. Фамилията на Иван Вазов е много съмнителна - Ваз е турска дума, на баща му викали даже още по-антибългарски - Айваз, а сам той се е подписвал Вазоолар.


Може ли централна пловдивска улица да носи такова туркофилско име?

5. Предлагаме улица Иван Вазов да бъде прекръстена в налагащия се стил а`лангле. И да стане "ТОБАКО ФАЙЪР СТРИЙТ". Тютюнево огнена улица. Така хем ще бъдат запомнени пожарите на тютюневите складове, хем ще изтриeм спомените за турското робство, хем ще привлечем повече туристи.

Има и втора идея - тя идва от членове на инициативния комитет на генерал Радев. Улицата да се прекръсти на" ТУ 134" - хем ще си спомним за легендарните съветски самолети, хем ще възстановим легендата за произвеждащите се наблизо прочути български цигари, завладели дълги години необятните руски пазари.


Включете се в подписката!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: