Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 септември 2016 г.

Опасни са българските продажници, верни слуги на путинските империалисти, които яростно упорстват в лудешката си цел пак да подарят България на руснаците


"Природа отдыхает", отговорил Лев Толстой на въпроса защо децата му са посредствени личности, чиито качества по нищо не напомнят гения на баща им. Що се отнася до далечния му родственик Пьотр - природата очевидно напълно е заспала.

Става дума за редови великодържавен негодник, носител на най-отблъскващите качества на руския имперски чиновник - подмазване на силния (виж предизборния му плакат), наглост и унижение към слабия - България му се прищяло да изкупува! Русия е поляризирано общество - разликата между върха, държавен и олигархичен и низините е по-голяма отколкото в латифундистка Латинска Америка. Това, което обединява потъналия в кал, невежество и мизерия мужик с "патрондаша" на високопоставените имперски чиновници е неизчерпаемия стремеж да подчиняваш и да мачкаш колкото се може по-голяма част от света около теб.

"Крым наш" е не само лозунг на Путиновата имперска пропаганда, но и оргазъм на имперското простолюдие, което още веднъж е доказало само на себе си, че има и по-нищожни хора от самото него - украинските "фашисти", "еврогейските" страхливци, олимпийските лаборанти за допинг. Наред са неблагодарниците и предателите от Молдова, Прибалтика, Полша... Българите? Толкова са нищожни, че ще ги изкупим, ей така, за жълти копейки!

Нищетата и безсмислието на собствения живот се компенсира от удивителната сила на "матушка Русь", която е в състояние да завладее и накаже всички. Преди 10-15 години имаше един анекдот, циркулиращ сред подбрания геополитически елит в Москва: "Войдет ли Россия в НАТО? - Обязательно войдет, вплоть до Нидерландах!" И какво общо имате вие, великодържавни нищожества с Нидерландия - една мъничка земя, ежедневно отвоювана от морето с къртовски труд в продължение на много столетия?


Каква работа имате там, след като сте превърнали в бунище собствената си 1/7 част от световната суша - пътищата ви са кални локви, пияниците ви пикаят в асансьора на път за в къщи, а градовете ви изглеждат по-зле от тези в Африка (зад фасадата на туристическите ви обекти)? Нидерландия ви се приискала, че и България!

И защо България? Защото в Поморие ви продават домати и праскови на 1/3 от цената, на която купувате холандски и полски в Русия - не ви е минавало през ум да отглеждате свои? Защото в Несебър все пак метат улиците и боядисват фасадите - изглежда много по-прилично от Омск, нали? Но имате танкове, ракети и неизчерпаема наглост - както се вижда от изказвания като това на П. Толстой!

И все пак - от вас не ме е страх. Страх ме е от собствените ми, български продажници и малоумници - руски националисти - които яростно упорстват в безумната си цел да ви подарят за пореден път България. От тяхната простотия и от тяхната продажност ме е страх.

Ognyan Minchev


... Пьотр Толстой е известна фигура и думите му пред БНТ не могат да бъдат изненада. Той е като познат магазин, в който винаги знаеш какво ще намериш.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Толстой? Чайковски? Какво толкова правите от мухата слон? Някакъв си кандидат за депутат се бил изцепил и вече светът си заминава. На нашия прецедент изцепките са далеч по-големи, при това той е официално лице, а не никаквец като този руснак.

Генчо Биков

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч национален предател, не можеш да оправдаеш изцепката на този приближен на руския таваришч-император Путин. Напъвай се, презряна продажна душо, да го оправдаваш, но ти, мерзавецо, няма да успееш да изтриеш истината за онова страшно и грозно имперско презрение към България и българите, което излъчват думите на приближения до руския кагебистки император!

Анонимен каза...

Почивай си повече, Грънчаров, не се впрягай за такива глупости. Някой казал нещо, чудо голямо, таванът ще падне. Човек на твоята възраст и с твоите гилограми трябва повече да си почива, щото иначе не е хич здравословно.

Ангел Грънчаров каза...

Съветска продажна гнидо, не ми преподавай морал. Грижи се само за собствените си телища... Очевидно нямаш не само капка морал, нямаш и капчица акъл...

Анонимен каза...

Добре, добре. Успокой се вече. :-)