Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 септември 2016 г.

Духовито празнично обръщение от приятел



Под тазсутрешната ми публикация на образователна тема - виж: Истински одухотворен, а това значи богат и човешки живот можем да постигнем само ако не се плашим от свободата, а с цялото си сърце сме привързани към нея! - моят приятел от Варна г-н Петков-Трашов е написал много интересен и духовит коментар, който решавам да публикувам отделно, ето го:

Скъпи Приятелю, Ангел Грънчарове!

Поклон! Радвам ти се! Фантазирам си: какво би станало, ако един разумен премиер те посети докато е още на власт и ти предложи длъжността главен консултант по въвеждането и утвърждаването на образователната реформа с ранг, пълномощие и власт надвишаващи тези на министъра! ...

С възможност да си избереш екип от специалисти... Със задачата това звено да я измисли и предложи нейното приемане от НС, а после да съдейства за нейното (на реформата!) категорично ускорено и незабавно установяване у нас! И със задачата новото звено всъщност да изтика, да замени, да разпердушини, да направи на пух и прах старото министерство и да се утвърди като ново!

Т.е. новото да бъде наложено отгоре, с разумната сила и могъщите финансово-командни средства на държавната институция, която би била оглавявана от теб?! Или от честни, разумни и истински мъдри хора като теб... Макар и насила.... А?! Та нима не виждаш колко си далеч пред колегите си... А по-точно колко те са изостанали в миналото на социалистическата си младост те самите... По разум, по мъдрост, по усещане, по чувствителност - къде се крие разковничето... На личността... Толкова, че даже не ти виждат светлинката... или им е по-изгодно на съществуването - да не я виждат! :-) Горчиво да се пошегувам! А не изгради ли до 18 годишна възраст... - какво говоря... до 17, дори до 16 даже! - ВЪЗПИТАТЕЛНО-ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНСТИТУЦИЯ здравите личностни основи на новото поколение, то какво свободно развитие, усъвършенстване и подобряване на живота му и живеенето ни бихме могли да очакваме!

Мисълта ми е, че би било възможно да се принудят в много по-силна степен отколкото досега и командно-административно (законово, т.е.), освен от собственото си професионално и личностно ниво на съзнанието учителите, да прилагат свободата, самостоятелността и творчеството, като принципи в обучението и възпитанието на питомците си... Защото те тъй са си възпитани... Някой да им нарежда и да ги командори... Иначе щото ли... ми, няма заплатица, няма... пусти парици! :-)

2016.09.15 г. Владимир Петков-Трашов

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: