Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 7 септември 2016 г.

Не се връзвайте на тъй прозрачните кагебистки лъжи!Някой си полковник Гулмурод Халимов, бивш шеф на таджикския ОМОН, от година и нещо служи на ДАЕШ, а от няколко часа е и "главнокомандуващ" на терористичната групировка (явно "главнокомандуващият" е нещо различно от "халифа", ако такъв изобщо има). Типичното съветско и постсъветско ченге, преминало серия обучения в САЩ, за да се превърне в това, което са го учили да преследва. Като войник се е клел във вярност на СССР, по-късно - на уж модерен и уж светски Таджикистан, плюс изискването да разбира необходимостите на антитерористичната война, а днес е обикновен главорез. Безбожник, открил особено дивашка версия на бездруго просташка религия, както и собствените си криминални склонности. Класическо съвременно чудовище. Сега Русия и Щатите вероятно ще се обвиняват взаимно (и еднакво основателно) в създаването му. Единственото хубаво е, че явно старите БААС-истки офицери сред терористите са на свършване. (Manol Glishev)

Кратка моя реплика: Защо Русия и Щатите били "еднакво основателни виновни" за създаването на това съветско-кагебистко изчадие?! Какви обучения е преминал в САЩ, как пък се вързахте на тия кагебистки лъжи? И откъде-накъде да са виновни САЩ за това, което е родило и създало КГБ? Това сте го написал за да се харесате на антиамериканистите ли?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: