Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 септември 2016 г.

Аз подкрепих петицията и инициативата за създаване на паметник на моя учител в психологията д-р Зигмунд Фройд у нас, подкрепете я и вие




Известие и апел от група професионалисти и общественици относно идеята за паметник на Зигмунд Фройд в България.

Уважаеми Колеги, любезно и с ваше позволение ви представяме нашата инициатива за реализиране на паметник на обществено място на изключително значимия човек и учен Зигмунд Фройд, създател на психоанализата. Този паметник в България, по подобие на вече съществуващите такива в други страни, ще е израз на почит и признателност от българската общественост към личността му и неговия принос към познанието и хуманизма.

Повод за инициатива са 160 годишнината (през 2016 г.) от неговото рождение и 90 годишнината (през 2017 г.) от първата преведена на български език негова книга. В случай, че одобрите идеята, може да я подкрепите морално, чрез присъединяване към подписка за нея, да участвате в разговори за детайлите по реализацията и или да помогнете по всякакъв друг начин.

Допълнителна информация може да получите на страницата на инициативната група във Фейсбук или от Румен Рачев (e-mail: rachev@mail.bg). Вярваме, че ще се отнесете благосклонно и дори с ентусиазъм към това начинание и ще направите това, което е по възможностите ви да участвате в инициативата на това благородно дело!

(Автор на текста: Иван Т. Иванов)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Нека най-напред построим паметници на толкова много българи, останали в незаслужена забрава - Царица Елеонора-Българска, генерал Вазов, Илия Минев, и още, и още и още .... Тогава ще дойде редът и на Фройд, и на Стив Джобс, и на Томас Едисон, и на Гьорг Симон Ом.

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Едновременно трябва да строим тия всичките паметници. За великите хора, допринесли за човешката история и култура, народността няма никакво значение - те са деца на цялото човечество!

Анонимен каза...

Едва ли.