Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 27 септември 2016 г.

Аз също ще подкрепя десния кандидат за президент Трайчо ТрайковStoyan Dermendjiev: Сега да ви споделя и моето становище. Не знам кой ще бъде много специално "потайният кандидат-президент" на Б. Борисов (ГЕРБ), но когото и да е спуснат в 12 без 5, аз няма да го подкрепя. Може много задълбочено да тематизираме казуса "Президентски избори 2016", но сори, просто поради принципни причини, така с шармалъци не стават хубавите работи.

Моят напълно справедлив избор за български президент съм го определил и това е Трайчо Трайков, издигнат от ГС на РБ, когото ще подкрепя и на 1-вия и на 2-рия тур. И най-вероятно ще призова всички мои приятели, познати идейни съмишленици да подкрепят Трайчо Трайков. Това е засега от мен по казуса.

Кратък мой коментар: Аз също ще подкрепя десния кандидат за президент Трайчо Трайков и ген. Събев, разбира се, а тия, дето са готови да подкрепят кандидата на ГЕРБ даже без да знаят кой е той (все едно им е кой ще е той, важното е да подкрепим оня, когото си тури на тоя пост Боко!) просто се излагат много (да употребя този все пак крайно мек израз), а като капак на всичко тяхното поведение е съвсем недемократично, нелогично, безнравствено, обидно за хората с нормална чувствителност и т.н.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Трайчо Трайков е най-доброто нещо което можеше да предложи РБ.
Ако бях чавек с десни разбирания, бих го подкрепил без колебание.

Анонимен каза...

Според Цветан Василев, чието сензационно интервю продължава упорито да се игнорира от медии, политици и анализатори - няма политик в България, който да не е одобрен от Политбюро-Монтерей. Би ми било интересно да узная дали и в каква степен това се отнася за РБ. Че монтерейци имат някакво влияние и в РБ, ням съмнение, но колко голямо в то? Ето това са важните въпроси, които не се дискутират.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, значи искате да внушите, че всички са маскари, с оглед да спомогнете за оневиняването на истинските маскари?! Сега признавате ли, че доказахте кому служите?! :-)