Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 2 октомври 2016 г.

За какво, мама му стара, ни е президент като Боко става направо за цар, нещо повече, он вече ни е цар?!


Боко достигна до върховете на дипломацията и си подготвя триумфа: пуска слухове, че Цецка щяла била да бъде неговия кандидат за президент, народът почва да стене от ужас, че ще трябва да понася цели 5 години стрина си Цеца като държавен глава и когато агонията на народа утре дойде до свой връх, тогава Боко ще каже:

- Смилявам се, скъпи многострадални ми народе, над тебе, нема да издигам стрина ви Цеца за президент, а ще се пожертвам и ще ви ощастливя - и себе си ще издигна! Радвай се, народе!

И малоумният народ ще се израдва и хоп, ще вземе да си избере Боко за президент - та на спокойствие да си рита поне пет години мачлета - и да си почине от тежките правителствени грижи; а Томислав Дончев, примерно, ще ни стане премиер, а пък Цецо ще го направим... патриарх-мюфтия!

Ех, какви пищни сеирища ни чакат тепърва! Потърпи само малко, сърце! Леле-мале, какъв кеф ни чака!


Но така е като си избирате за управник шоумен като Боко. Он е по-голем шоумен от бай ви Вучкова, от Слави даже е по-голем шоумен, от Митю Пищова даже е по-голем шоумен, представяте ли, нему даже великият Жоржи Ганчев не може да му стъпи на малкио пръст! Никой не може да се сравнява с него! Късметлии сме ний, че ченгесариата от ДС измисли да ни спасява и оправя чрез него, ех, какъв голем късмет извадихме!

Мама му стара, защо не изберем този наш цар на комедията за истински цар?! За какво ни е президент като Боко направо става за цар, нещо повече, он вече ни е цар?! Симеон се провали в носенето на тежката царска корона, но бабаитът Боко ще я носи с лекота! Може и за султан да го изберем, тъй като все пак е неудобно при жив цар да избираме бодигарда му за нов цар. Нека да не правим пълни простотии де, Симеон ще си остане цар, а пък Боко ще ни стане султан на Задунайская Республика Болгария и готово!

И тогава ще се оправим и то завинаги и окончателно! Нема да се излагаме сега я?! Президент за Боко е малка титла, но султан, предполагаме, ще рачи да стане: ще рита тогава мачлета докато е жив, доживотно! Ех, времена, времена! Но - потърпи, сърце!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: