Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Министър-председателят ни е мутра, която държи цялото учителско съсловие като заложник!



Министър председателят изнудва просветния си министър с парите за учителите, за да се откаже от предизборна борба. Тоест, министър-председателят е мутра, която държи цялото учителско съсловие като заложник, когото ще ограби, ако не стане неговото. Учителите в България никога не са били добре платени, от Възраждането досега.

Как да наречем човек, който посяга на парите им и съответно на бъдещето на цялата нация, просто заради страх от конкуренция? Кой е най-подходящият израз? Или няма проблем че управлява мутра изнудвач, но има проблем че в телевизията се каза една нецензурна фразичка. #БайКой Обожемой! (Константин Павлов)

Кратък мой коментар: Да, управлява ни мутра, дами и господа съдебни заседатели! Страна, управлявана от мутра, не може да бъде наричана иначе освен "Мутроландия" (или "Бандитостан"). Управляващата ни мутра при това е крайно безочлива и нагла. (Щото, да допуснем, може да има и по-възпитани все пак мутри, а, дали е така?)

Боко Банкянский вече няма никакви морални спирачки, разпищолил се е почти кат бай си Тодор Живков, своя учител, наставник и господар. Резилът за всичко това е на тия, които го избират, щото те носят пълната отговорност на поведението на своя избраник.

А цената за цялото това безумие ще платим всички ние, жителите на тази наша злощастна страна.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: