Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Другарката Цецка и другаря Радев са червени дренки един и същ комунистически долРайна Йорданова: КОЛКО Е ЩАСТЛИВ И КОЛКО КОМФОРТНО СЕ ЧУВСТВА ХЕКИМЯН В КОМУНИСТИЧЕСКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА ДЕБАТА!

Кратък мой коментар: Дааа, да послушаме до захлас заучените лицемерни и лъжли фрази, дека звучат от мръсните усти на другарката Цецка и другаря Радев, червени дренки един и същ комунистически дол... они са ни големи мошеници, я колко много наивници успяха да излъжат, бравос, бравос, хашлаци от класа са ни те!!! Опитват се всинца ни да преметнат, ама надали ще успеят, но доста овчици ке им поверват, да, за жалост, овчиците у нас не са изобщо малко...

Stoyan Panchev: "На първо място е интереса на държавата пред индивидуални човешки права" (Цецка Цачева за връщането на полит. затворници в Турция)

Кратък мой коментар: С тия думи другарката Цачева показва, че комунистическото й съзнание и на йота не се е променило! Сталинистка до дъното на душата си ни е она!

ДОБАВКА: Цецето се разубавила ма, откак стана кандадат-президентка почна да убавее! Ето какво значи да те погледне с желание истински силен мъж като Боко и да те нарече: "Турям те за мама на нацията!", как тия прекрасни думи магически преобразиха смотанячката Цецка и она почна убавее! Малее, а представяте ли си каква убавица ке ни стане она - ако случайно седне на президентскио стол?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Добре де, но как така 26 години след промяната, когато уж беше съборен комунизмът, българите имат избора между комунист и комунист? Това въобще не се връзва с тезата (или мита) за падането на комунизма и всеобщата победа на либералната демокрация.

Анонимен каза...

А в Русия за кого бихте гласували – за Путин, Зюганов или Живиновски?
А в Америка – за Тръмп или Клинтън?