Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 октомври 2016 г.

В свободните, непоръчкови, неманипулирани социологически проучвания десният кандидат Трайчо Трайков е безспорен фаворит!





Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Когато Трайчо Трайков беше издигнат за Президент си казах "Браво за тази обречена саможертва в център дясно. Няма как да оставят сам на пистата един доказал се независим техен бивш министър и това поне ще тласне ГЕРБ да издигнат достоен опонент с категоричен европейски профил и силно лично мнение (Т.Дончев/А.Ковачев/К.Георгиева). Ако не другo, поне като спечели, няма да се отклоним от европейското развитие на България (колкото и куцо и неудоволетворяващо да е то, ЕС е най-богатото, проспериращо и желано за живеене пространство от цялата планета, което ни осигурява свободата да пътуваме, да се учим, да работим и да живеем където поискаме)."
Да, ама не! Бойко издигна кандидат, който освен политическата си безличност, не се срамува от членството си в БКП (обявена за престъпна организация на 26 април 2000г.), и който ще ни дърпа към Китай и Русия, по негова заръка!
Извън опортюнисти, блюдолизци (повечето от които бивши борци срещу Бойко) и общински служители на хранилка, хора гласуват за ГЕРБ и защото вярват в европейския път на България, както и за да не дойдат "комунистите" (уви верен все още анахронизъм) на власт. Искрено се чудя как ще гласуват този път тези хора за една толкова лява по същността си, историята и поведението си фигура. БСП не се срамува от миналото си в БКП, Цецка не се срамува от миналото си в БКП. Каква тогава е разликата между Цецка и БСП?
Да посочиш Цачева за ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА, при положение, че в ГЕРБ има други толкова по-достойни кандидати - трети ден все още не мога да го проумея, но пък се радвам за Трайчо, че остана съвсем сам на терена в център дясно.

Иво Божков

Анонимен каза...

Особено в интернет РБ, респ. ДСБ традиционно печели всички гласувания, но какво от това? Изборите в посткомунистическата система НЕ решават нищо, а ако резултатът въпреки всички ПРЕДизборни манипулации е неудобен за стратегията към момента, той се фалшифицира СЛЕДизборно, както в Русия 1996 (когато в действителност спечели Зюганов) или в България през 2011 (когато в действителност спечели Калфин). Или първите европейски избори, когато в действителност спечели не ГЕРБ, а ДПС.

Анонимен каза...

Големият проблем на Цачева не е нито миналото, нито фасонът й. Големият и проблем е, че никога не е изразявала собствено мнение, особено такова, различно от партията (дали БКП, дали ГЕРБ- разлика няма, това поне трябва вече да е ясно). Президентът е "онзи, който казва не" на погазването на конституционния ред. Цачева винаги е казвала да. И точно затова беше посочена. Фасонът е гаранция, че и след назначаването, няма да си внуши, че е фактор. Както и че всички ще престанем да очакваме президентът да има някакво значение (както не сме го очаквали от председателя на Парламента). Цачева е просто лоялна пешка на все по-затягащия се едноличен режим у нас. Нищо повече. Инсталирането й е още една стъпка към фактическото суспендиране на основни елементи на конституционния модел и заместването им със фолк-режим. Снобските бълбукания във ФБ по неин адрес са изчислени и целени. Шаякът е на власт, защото служи вярно на Булгар- баши. Нарича се осигуряване на социална база за режима.

Hristo Ivanov

Анонимен каза...

Анонимен дрисливецо...лъжльо, а ти как разбра!Долен, мръсен и престъпен манипулаторе!Руская сволочь!Продажник и предател на българите!Бъди проклет! Няма да ти мине номерът! Утайка миризлива и удушлива! Как се търпиш бе, лигаво гадно чудовище!Кгб - ист ни жив, ни умрял ли!Но определено и грозен, и войнолюбив!Освен, че лигаво лъжлив...Уф, че си нечовешка твар безподобна!Анонимно-безлична! И това ти е работата?!И си я обичкаш, а!? И затова - да манипулираш, да лъжеш и да сереш в България путкин ти плаща?!Ти си голям нещастник да знаеш и пълно нравствено нищожество!Така си мисля!

2016.10.05г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Трайков ще спечели избори когато цъфнат налъмите. Лично аз ще гласувам за генерала. Той засега изглежда най-достойният.

Анонимен каза...

още на първи тур, 52%, ехе, честито
~ Развеселен

Ангел Грънчаров каза...

На комуноида, който казва, че щял бил да гласува за "генерала", именно за другаря Радев, щото когато "цъфнат налъмите..." и прочие: таваришч, когато цъфнат налъмите вий, комунистите и комуноидите, ще успеете да натикате България обратно в Евразия, в руската имперска сфера. Затова именно вашият Радев, и Цачева, и Калфин, и другите съветски другари и другарки нека да знаят: няма да ви дадем България този път, Трайчо Трайков ще бъде президентът!!!