Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Внимание, комунизъм: "дясната" Цецка Цачева отъждестви вожд и държава - и тотално елиминира правата на нас, гражданите!
... изказването на Цачева ни казва:

"Какво е държавен интерес казва този, който управлява - и никакви човешки права не могат да му противоречат: защото той е държавата."

А това звучи притеснително, нали? (Прочети ЦЕЛИЯ КОМЕНТАР)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

.. изказването на Цачева ни казва:

"Какво е държавен интерес казва този, който управлява - и никакви човешки права не могат да му противоречат: защото той е държавата." - ни повече, ни по-малко! ...ба си мамата!!!

Dimitar Kolev

Анонимен каза...

Какво Ви интересува какво бръщолеви тям някаква си лелка, всичко това няма никакво значение, никой не я чува, никой не я вижда, никой не й обръща внимание.