Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 9 октомври 2016 г.

Тюх да му се не види: как може да лъжат чак толкова безочливо платените медийни мерзавци на ченгесарско-рублофилската мафия?!Christo Komarnitski се чувства щастлив и каза: А ето какво пише в българския официоз ПИК:

"Крив, прав, изтъкан от противоречия, чепат, своенравен, понякога подвластен на пагубни въздействия отвън (безобразната издънка с Кристалина Георгиева), в момента Борисов е единственият гарант за стабилност. Безалтернативен, бих казал, колкото и това да звучи застрашително за прословутата ни и все неслучваща се либерална демокрация.

Безалтернативен, защото е авторитет, защото е доказал, че съумява да разваля пасиансите на мафията, процъфтяваща при леви и десни режими. И защото светът го припозна като лидер от европейски мащаб, на когото разчита да налее разум сред размирния регион."

Кратък мой коментар: Боко бил "единствен безалтернативен гарант на стабилността", "лидер от европейски мащаб" и дори, представете си, "велик борец срещу мафията", който щял бил да ни налее разум и так далее, и тому подобное, и ала-бала, и тинтири-минтири - тюх, да му се не види?!!! Как може пък да лъжат чак толкова безочливо платените медийни мерзавци от ПИК?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: