Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 октомври 2016 г.

Докога вий, комунистите, ведно с мутро-милиционерите, ще тъпчете българското достойнство в угода на руския имперски интерес?!



Кратък мой диалог с един нашенски безрезервен поклонник на таваришч Путин, сиреч, иначе казано, с един нашенски комуноид, проведен при коментарите под публикация със заглавие Кратко отворено писъмце до Трайчо Трайков:

Bacho Кольо каза: Български кандидат-президент, който афишира открито своите антируски разбирания, не може да разчита на повече от 5% народна подкрепа. Трайчо Трайков, на когото общо взето симпатизирам, ще спечели около 4%.

Ангел Грънчаров каза: Искаш да кажеш, Колю, че български кандидат-президент, който обича България повече от Русия, не може да спечели симпатиите на българския народ, така ли? Помислил ли си добре какво всъщност дръзваш да твърдиш? Щото то означава, че по твоя преценка българите са уроди, които разбират "българския патриотизъм" като безгранична любов към... Русия и към СССР, ако ми позволиш да използвам дефиницията на другаря ти Калфин.

Докога вий, комунистите (ведно с мутро-милиционерите) ще тъпчете българското достойнство в угода на руския имперски интерес, Колю, а? Нима не съзнавате, че работите против коренния и същностен интерес на България?!

Що, мама му стара, не идете при това положение в Русия, порусначете се, станете руски граждани - и тогава си обичайте Русия и мразете България колкото си искате, колкото душа ви иска?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Като помислим реално, комунизмът е резултат от действията на великите сили. Ще поясня.

Първата световна война беше започната от тях, в резултат с решаваща немска помощ в Русия на власт дойдоха болшевиките. В резултат на несправедливия мир 1918 в Германия пък дойдоха на власт националсоциалистите. В резултат се стигна до Втората световна война, в която Америка помогна на режима на Сталин да оцелее и победи, в резултат на което СССР окупира България. Каква е следователно вината на България, че беше и е комунистическа? Без цялото това злощастно стечение на обстоятелствата България никога нямаше да е комунистическа. А аксиома е, че там където комунистите влязат веднъж, те вече никога не излизат.

И за да няма пак недоразумения: това не е оправдание на престъпленията на комунизма, те са неоспорим факт. Но то показва вината и отговорността на великите сили за появата и утвърждаването на комунизма и обективността предполага това да се признае. Време е за наистина нов и балансиран прочит на историята.

Колкото до комунистите, то е голяма грешка да се говори, че те работели за някакъв митичен „руски имперски интерес“. РФ не е приемник и наследник на старата руска държавност, а на СССР, който е нещо съвсем друго. Стара Русия, макара и империя, си е поставяла съвсем различни цели от тези на СССР и РФ и нейните методи са били съвсем други. Тя е била една макар и голяма, но все пак КОНВЕНЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА. СССР, РФ, Китай, НРБ - и РБ - обаче са нещо съвсем друго. РФ само с много условности може да се нарече „държава“ и „империя“. Тя е по-скоро плацдарм за целите на болшевиките. За комунистите националните интереси са второстепенни, затова е безсмислено да се каже, че те работят за или против националния интерес. Те имат друг светоглед. Нито пък може да се каже, че руските комунисти, за разлика от българските, работят все пак за руския национален интерес. Това не е така, те работят за интереса най-вече на световния комунизъм, а Русия е само тяхна основна база.

Да добавя и това: западните анализатори очакваха, че след 1991 предвид растящата мощ на Китай Русия рано или късно ще се съюзи със Запада срещу Китай и сега са изненадани, че това не става, напротив, става нещо за тях съвсем неразбираемо: Русия и Китай не само не са противници, а се съюзяват вече открито СРЕЩУ Запада! Ако обаче отчетем, че и двете страни са комунистически, техният антизападен съюз става съвсем естествен и разбираем.

Bacho Кольо каза...

"Искаш да кажеш, Колю..."
Аз каквото съм искал да кажа, съм го казал.
Ти можеш де ми вкарваш в устата каквото ти душа поиска.
Ако на първия тур Трайчо вземе повече от 5% ще дойда тук и ще призная ,че прогнозите и анализите ми не струват пет пари.

Ангел Грънчаров каза...

То отдавна се знае, че "анализите" на руските глашатаи и кагебистките пропагандисти са негодни, но не може да се каже, че не струват пет пари, вероятно струват повече пари, ала изчислени в рублички... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Таваришчът кагебисткий пропагандист иска да ни убеди, че за появата на комунизма били виновни... американците! :-) Много удобна "теория", няма що! Това било "балансиран прочит на историята", който, разбира се, няма нищо общо с историческата истина. Но кога пък кагебистките пропагандисти или слугите на комунистите са се вълнували от някаква си там истина?!

За останалите му увъртания няма смисъл да коментирам. Приема в стария комунистически маниер желаното за действително. Русия не била имперска сила, между СССР и Русия било имало "огромна разлика" и прочие кагебистки глупотевини. Русия щяла била да се съюзи с Китай срещу Запада, глупости на търкалета, Китай си има свои интереси, особено след като Западът пренесе цялата си икономика в него то Китай никога не би тръгнал срещу Запада. Съвременен Китай е проекция на Запада. Освен това китайците имат акъл за разлика от путинистите, дето вече нямат капка здрав разсъдък и страдат от имперски мании.

Анонимен каза...

Всичко това показва тотално неразбиране на написаното от мен. Просто се чудя как един интелигентен човек и философ може така превратно да тълкува думите ми. Явно не сте се занимавали достатъчно и не сте мислили достатъчно по проблематиката, затова пишете баналности и клишета и всеки сериозен анализ Ви се струва странен.

За Октомврийската революция не е виновна Америка, комунизмът е продукт на европейската теоретична мисъл (Маркс), на специфичните условия в Руската империя, на Първата световна война, на личността на Ленин и на германската помощ за болшевиките. Само че СССР щеше да загуби Отечествената война без американска помощ, така че комунизмът оцеля благодарение на САЩ. Иначе щеше да победи Хитлер.

Иначе връзките на западни кръгове с комунистите открай време са известни. Владимир Буковски казва, че процесът след забраната на КПСС 1991 срещу нея беше набързо и тихом-мълком прекратен след намесата най-вече на Запада, който не искаше неговите отношения с комунистите да излязат на бял свят. Само че тук не става дума за някаква конспирация на Запада и ционистите и масоните, които според една теория наложили и поддържали комунизма, а просто за наивност и криворазбран прагматизъм. Западът винаги е искал „да прави бизнес“, вкл. с комунистите.

Стара царска Русия е била империя, но СССР и Русия не са имперски сили в класическия смисъл на думата. Царска Русия не си е поставяла задачата да завладява света, нито е искала да налага царизъм на света. СССР обаче искаше да наложи комунизъм на целия свят и да създаде световна федерация от социалистически съветски републики. Да не спорим за понятия, ако искате, наричайте го „империализъм“, но това е империализъм от ново качество, на друго ниво.

Китай няма тепърва да се съюзява с Русия срещу Запада, той вече е неин съюзник. Индустриализацията на Китай ( и съпътстващата деиндустриализация на Запада) беше самоубийствена политика от страна на Запада и най-вече на Америка, защото в един момент той ще се обърне срещу Запада и това вече става. Затова някой анализатори даже смятат, че прословутото съветско-китайско разцепление е било стратегическа измама, за да подлъже Америка да инвестира в Китай, както и стана. Китайците традиционно са много по-въздържани в своите изказвания и действия от руснаците. В момента Русия по силата на своя опит, политически и военен потенциал действа като антизападно острие, но всичко това е договорено и съгласувано с Китай. Впрочем Китай действа много агресивно в Южнокитайско море, което предизвиква сериозна загриженост във Вашингтон, но това явно е убягнало от Вашето внимание.

Както пише един американски анализатор:

Ако позицията на Америка наистина ще се оспорва сериозно, Русия и Китай трябва да го направят заедно, защото поотделно те не могат да разгромят РЕШИТЕЛНО Съединените щати. Това е фундаментален момент. Ние си нямаме работа само с Русия, но и с ПОДКРЕПЛЕНИЕТО НА РУСИЯ ОТ СТРАНА НА КИТАЙ И СЪЮЗНИЦИ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ, ИРАН, СИРИЯ, ЮЖНА АФРИКА, КУБА, ВЕНЕЦУЕЛА, НИКАРАГУА, ВИЕТНАМ И ДРУГИ. РУСИЯ НЕ БИВА ДА СЕ СХВАЩА КАТО СИЛА САМА ПО СЕБЕ СИ. ТЯ Е ЛИДЕР НА ЦЯЛ БЛОК ОТ СТРАНИ, КОИТО СЕ КРИЯТ НА СЯНКА. Сега виждаме как Русия и Китай си сътрудничат в Сирия и как и двете страни подкрепят Иран. Ако и двете страни не са отдадени на изместването на Америка като световна сила, няма да имат успех. Само заедно те имат капацитета да победят Америка. Русия, разбира се, би могла да използва своето надмощие, за да тиранизира Европа и дори да разбие НАТО в една или две битки. Но за унищожаването на Съединените щати е необходима коалиция. Необходими са съюзници с голям ресурс от жива сила.

Край на цитата

Иначе следете внимателно политиката, защото живеем в най-преломния момент на историята досега и следващите седмици и месеци ще са решаващи.