Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 ноември 2016 г.

Тест за измерване на действителната "русофилщина" на нашенските русофили-рублофили


КЪМ ВСИЧКИ МОИ "ПРИЯТЕЛИ" РУСОФИЛИ: Моля ви, преди да ме убеждавате колко "велика страна" е Русия и колко "велик държавник" е Путин за да ви повярвам, че сте истински русофили, да направите следното:

1. Обърнете всичките си пари от Евро или Долари в Рубли и ги вложете в руска банка. Сбербанк става, но има и други...

2. Веднага си продайте западната кола и си купете Лада. Вече има модели, които могат да се сравняват дори по качеството с... Дачия!


3. Ако случайно някое от децата ви е емигрирало в западна страна, веднага го върнете и го изпратете в Русия... Стига е гнило детето, зер... Нека в Русия се научи на ред, държавност, трудолюбие и православие...

4. Направете поне един опит да емигрирате в Русия... Ако не ви приберат в психо-диспансер, това би било добро доказателство за искреността ви.

Но докато не направите горните неща или поне някое от тях, моля ви, не ме занимавайте с глупости! (Написано от Alen Shakirov)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Искам да допълня: да си купят и ползват само руски мобилни телефони, както и руски компютри, руска бяла техника и руски маркови дрехи! :-)

Maria Lerinska

Анонимен каза...

Тук има някои недоразумения.

Разбира се, Европа като цяло е по-атрактивно място за живеене от Русия. Само че Русия не е СССР и днес тя е втората страна на света по имигранти след Америка. Тези имигранти са от Азия и бившия СССР, но за тях дори Русия е привлекателна, което е показателно.

Руската инфраструктура дори само поради размерите на страната не може да се мери по качество с европейската. Същото впрочем се отнася и за Америка, която по инфраструктура е почти страна от Третия свят.

Няма вече сигурна валута на света, всичко това са само хартийки и е въпрос на (малко) време да рухнат. Доларът все още е световна резервна валута, поради което може да бъде печатан в по-големи количества от другите валути, без да колабира, но това също не може да продължава до безкрайност. Затова ако имате пари, най-добре ги влагайте в дълготрайни материални активи, злато и недвижимости, понеже колапсът на световната финансова система може да настъпи всеки момент и никакви долари, евро или рубли няма да ви спасят. Впрочем понеже Русия се е подготвила за кризата по-добре, е твърде възможно след началото й потоци от бежанци от Европа да тръгнат именно към Русия, която на фона на Европа ще изглежда сравнително спокойна и благополучна.

Освен това Русия не инвестира в „развитието“ на страната в западния смисъл на думата. Тя развива само онези области, които са важни за стратегията й, а това са най-вече въоръжените сили и тайните служби. Нейната цел не е тя да стане добро място за живеене на руснаците и притегателен център за чудни граждани.

Анонимен каза...

Философ Лосев о русских, России и мире

http://ttolk.ru/2016/11/30/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%84-%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B2-%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5/

Между другото Лосев е странял от обшествения живот: "...он не стремился к славе, к борьбе против режима, а предпочитал времени и событиям течь своим чередом."