Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 26 ноември 2016 г.

Не, не можем да си мечтаем за по-убав държавник от Боко, он гаси всеки пожар с бързината и безстрашието на огнеборец, он всява респект и пази реда като велик полицай!Некоя си Звездомира Мастагаркова, списувателка срещу заплащане на жълтата станция на Пеевски ПИК, реди патетично-апологетични дитирамби за Борисов, он бил герой, невероятно смел и дори умен, оправил ни бил отново, спасил ни, бил "най-добрият", било истинско щастие че още он ни управлява, егати късмета, да бъдем оправяни от него, колко ли ке патим без Боко, леле, как ли изобщо ке живеем без Боко, а Слънцето дали изобщо ке може да изгрее когато Боко не е начело на България, когато Боко не е неин пръв властелин и государ?! И ни плаши таз другарка с... БСП, комунистите това, комунистите онова, санким Боко не е досущ като тях, сякаш между тях има некаква разлика?! На маймуни ни правят тия медийни мерзавци бе, вие не го ли усещате, уважаеми дами и господа съдебни заседатели?! И тъй: равнис пред Борисов! Който не обича Борисов е национален предател! Да живей пълната деморализация, да прославим достойно абсолютното безочие на лъжците!!! Мафията си обича Боко, он й е най-верен и най-драг, да живей приказната безмерно щастлива страна МУТРОЛАНДИЯ!


„Бойко Борисов лети към Харманли след екшъна с бежанците”, „Борисов събра шефовете на спецслужбите”, „Борисов отлага посещението си в Будапеща заради ситуацията в Харманли”, „Борисов: Вандалите ще бъдат наказани”… Това са само част от заглавия в ПИК от вчера вечерта, когато в бежанския лагер в Харманли избухна бунт, успешно потушено от българската полиция и сили за сигурност, ръководени от твърдата ръка на премиера в оставка Бойко Борисов.

Министър-председателят за пореден път не мигна цяла нощ и ръководи лично операцията за овладяване на кризата. Борисов угаси поредният от десетките пожари в държавата, с които се е справял успешно в годините на мандата на двете си правителства. И е огромен късмет, че все още именно той държи кормилото на България, а не някоя назначена от Плевнелиев женичка-експертка по право. Или някоя червена лелка, яхаща при всеки удобен случай вълната на популизма, за собствена политическа угода, разединявайки обществото безотговорно и без мисъл за националната стабилност.

Едва ли в тежката ситуация, в която се намира страната ни можем да си мечтаем за по-подходящ държавник, който да гаси всеки пожар с бързината и безстрашността на огнеборец, да всява респект и да пази реда като професионален полицай и да се справя с кризите и национално отговорните каузи с умението на опитен политик. (Прочети ЦЕЛИЯ ПАСКВИЛ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: