Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 7 ноември 2016 г.

Ето между какво ще избирате: на маймуни ни направиха!
Това, което имаме като балотаж!

… И благодарим за рибата! На всички.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

По-кротко. Не изпадайте в делириум тременс и си пийте хапчетата.

Bacho Кольо каза...

Кой от тия двамата е Трайчо Трайков?

Анонимен каза...

И двамата, струва ми се :)

Анонимен каза...

Стигха с тези фарсови избори, те не заслужават внимание. Държите се като психопатологичните свръхпсевдополитизирани български медии, които денонощно ни занимават само с неща, които е интересуват никого.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, на теб ти се привижда... Трайчо Трайков ли? :-) Горкият! Толкова ли те е страх от него? Че от тях се виж да таваришч Путин бре, Колю, успокой се! :-)