Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 декември 2016 г.

За необходимостта от премахване на комунистическата, т.е. на съветската символика от публичното лице на страната ни




На днешния 12 декември се навършват 65 години от едно събитие, което съветската пета колона и нейните днешни мутанти парадоксално биха искали да бъде забравено, макар да става дума за голяма нейна победа. На този ден в Сливенския Балкан е разбит горянският отряд “Бенковски” на Георги Търпанов, срещу който са хвърлени стократно превъзхождащи сили на милицията, армията и доброволци на комунистическия режим. (виж: ​Комунистически сатрапи разстрелват 11 горяни от славния отряд на Търпана)

Парадоксът петата колона на Москва да не желае да се хвали с онази своя победа е от една страна продиктуван от тактиката й да премълчава изобщо съществуването на горянското движение, наложило се като упорита въоръжена съпротива срещу съветизацията и комунизацията на България почти до средата на 50-те години на миналия век.

От друга страна, както съм споменавал в книгата “Течна дружба”, ожесточената съпротива на антикомунистите в онази неравна битка в Балкана, от която успяват да се измъкнат десетки обкръжени горяни, вбесява неимоверно командващия операцията Вълко Червенков. Българската марионетка на Сталин бърза след смъртта му да го предаде при промяната на вятъра в Москва, нареждайки не само бърза десталинизация в България по новия съветски калъп, но и премахването на хилядите собствени бюстове и картини, “украсяващи” болшевизираната междувременно съветска колония. Преди това обаче в знак на преклонение пред окупаторите и за благодарност за подарената от тях власт Червенков ускорява плановете за покриване на България със съветска монументална символика.

Гонен от призрака на горянството след битката срещу четата на Търпанов, Червенков нарежда да бъде прекроен проектът за паметник на Червената армия в столицата. В първоначалния план се е предвиждало той да бъде далеч по-скромен по мащаб и на вид. Но насъбраната в Сливенския Балкан злоба катализира в българския Сталин желание да бъде демонстрирана колкото се може повече вярност и да се внушава колкото е възможно повече страх от силата и могъществото на съветските покровители. Това е довело до израстването на мегаломанския монумент със заплашителните размери и символика. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Гонен от призрака на горянството след битката срещу четата на Търпанов, Червенков нарежда да бъде прекроен проектът за паметник на Червената армия в столицата. В първоначалния план се е предвиждало той да бъде далеч по-скромен по мащаб и на вид. Но насъбраната в Сливенския Балкан злоба катализира в българския Сталин желание да бъде демонстрирана колкото се може повече вярност и да се внушава колкото е възможно повече страх от силата и могъществото на съветските покровители"

Горното е писано от манипулатор и е предназанчено за първосигналници.

Ангел Грънчаров каза...

Истината в очите на комуноиди като бат ви Колю е така неудобна, че няма защо да се чудите на реакцията му: комунистът, комуноидът се хранят с лъжи, те без лъжи не могат да живеят, за тях лъжата е подобна на въздуха и водата за всяко живо същество...

Анонимен каза...

Ангеле, Защо толкова време ни лъжеше, че този Bacho Кольо е рубладжия и руснаците му били плащали. Оказа се, че ние сме му плащали с нашите левове превърнати в евро, през Европейския съюз.

Bacho Кольо каза...

Ааа, не лъгал Ангел, хич даже!
Ще ти споделя една голяма тайна - играя тройна игра.
Хем рубли получавам от руското посолство, хем долари от Козяк16, хем евра от Брюксел.
С три думи - живот си живея...

Ангел Грънчаров каза...

Гладна кокошка просо сънува :-) Комуноидът-рублофил Колю сънува долари и евра! :-) Изглежда поради финансовия банкрут на родината му Русия он вече и тъй милите му рублички не получава...