Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 декември 2016 г.

Мое отворено писмо до частния съдебен изпълнител Росен Раев, отличник на главния прокурор Цацаров



На действащия ЧСИ (частен съдебен изпълнител) от Пловдив Росен Йорданов Раев, Рег. No 910, Адрес на кантората: гр. Пловдив, ул. Йоаким Груев № 15 А, ет. 2, Телефон: 032 397 050, Мобилен: 0888 722 - 603, имейл: r.raev910@gmail.com реших да изпратя следното все пак писъмце:

До г-н Росен Йорданов Раев, действащ частен съдебен изпълнител от Пловдив

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Иванов Грънчаров, учител по философия н ПГЕЕ-Пловдив (бивш ТЕТ-ЛЕНИН), длъжник по изпълнително дело № 20169100400344

Уважаеми г-н Раев,

Изпращам Ви поредица от текстове, публикувани в моя блог, в които описвам детайлно създалата се обстановка по това същото изпълнително дело № ... 344, моля да се запознаете с тях за да осмислите по-релефно ситуацията, която възникна по повод на Вашата тъй завидна експедитивност:










Както забелязвате, благодарение на "взискателката" г-жа Стоянка Анастасова, директор на ПГЕЕ-Пловдив, срещу която в момента се намирам в състояние на граждански протест с искане за нейната оставка, Вие и Вашата фирма бяхте въвлечени в една история, за осмислянето на която ще Ви се наложи да се запознаете с целия голям контекст на случващото се. Моят протест, за Ваше сведение, е най-вече заради липсата на значими, на същностни промени в образователната сфера, аз съм човек, който от години насам се бори за демократизиране, модернизиране, либерализиране на образователните общности в българските училища.

Та в тази връзка благодарение на Вашата така експедитивна акция по отнемането по насилствен начин от мен на една доста значима за мен като български учител парична сума аз в момента съм оставен без каквито и да било средства за съществуване. Интересува ме защо Вие не спазихте дадения от Вас самия 14-дневен срок за доброволно изплащане на дълга, ами ме ограбихте (по "законен начин"!) още същия ден, в който ми връчихте това същото уведомление или тази същата покана. Не зная дали си давате сметка колко обидно за мен е да ме третирате като престъпник. Много ми е интересно как Вие лично смятате да излезете от създалата се толкова неприятна и за Вас също ситуация?

Освен това ме обременихте със сума, която повече от два пъти надвишава моя дълг. Интересно ми е как ще ми обясните за какво ме наказвате по този обирджийски начин - след като изобщо не сте ми дал възможността да си изплатя дълга по нормалния, непринудителен начин?

Да ми отговорите както това направи Вашата служителка (а именно, че така Ви била наредила "взискателката") е бягане от отговорност. Защото ако взискателката Ви нареди да нарушите закона, то това изобщо не означава, че вината за това ще носи тя, а не Вие лично?

Налага ли се да си изясняваме отношенията в съда? Давате ли си сметка какви морални щети ми нанесе Вашият тъй експедитивен или усърден начин на действие?! Държа да бъда обезщетен подобаващо, и то съвсем доброволно от ваша страна. Защото ми се ще да вярвам, че за Вас лично човешката, моралната страна има все пак някакво значение. Законът, да се надяваме, също.

Желая Ви благодатно посрещане на светлия празник Рождество Христово! Весели коледни и новогодишни празници! Вас лично впечатлява ли Ви това, че благодарение на Вас и на тъй бързащата да си прибере парите "взискателка" изцяло съсипахте моето и на семейството ми посрещане на същите тия толкова хубави празници?!

С най-добро чувство: (подпис)

21 декември 2016 г.
Пловдив

ЗАБЕЛЕЖКА: Повече информация за този същия г-н Раев вижте тук: Следовател с награда от Цацаров става ЧСИ и тук: Цацаров награди следовател от Окръжна прокуратура - Пловдив, където между другото пише:

Главният прокурор Сотир Цацаров поощри с грамота и почетен знак на Прокуратурата на Република България Росен Раев, следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Пловдив. Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения в цялостната му работа като магистрат. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Можете ли да повярвате, че един чиновник, който безпристрастно изпълнява буквата на закона, ще се занимава да чете безкрайните Ви нравоучителните писма и наставления?

Ангел Грънчаров каза...

"Безпристрастно" ли изпълнява закона тоз чиновник?! :-) Вие самият не сте безпристрастен като го обявявате за безпристрастен. :-) Според вас ако някой е чиновник, той на това основание е вече безпристрастен? :-) Голям поклонник на чиновниците, таваришч, сте станал - защо ли?! Вие самият сте чиновник, нали познах?!

Между другото, таваришч, писанията ми изобщо не са безкрайни. Крайни са. Погледнете. Винаги имат край. Значи са крайни. Мислете малко като се изказвате... ставате за резил поради голословието си.