Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 декември 2016 г.

Хубави въпроси за дискусия, за размърдване на заспали мозъци



Dimitar Stoyanov каза: Това са резултатите от изборите в Съединените щати по окръзи. Червените са спечелени от Тръмп, сините - от Клинтън. Да кажеш, че руснаците и Путин са накарали хиляди окръзи, над 60 милиона американци и общо 30 щата да подкрепят Доналд Тръмп за президент и да се включат в процеса на републиканската революция, която започна през 2014 г. е твърдение, което може да бъде родено само от силно объркан либерален ум. Тази публикация е по повод публикацията, която четох днес в "Терминал-3". Там принципно не са на себе си, а от както Тръмп спечели изборите още повече не са на себе си.

Ангел Грънчаров каза: Защо Терминал-3 да не са на себе си, много са си добре даже?! Или мислещите хора у нас "не са на себе си"?! Простаци ли требва да бъдем сички ний бе - та сичко да ни е наред, а, кажете, де, що мълчите, драги ми дами и господа съдебни заседатели?!

Dimitar Stoyanov каза: Защото Доналд Тръмп спечели историческа победа. Ако някой си мисли, че Путин и руснаците са накарали обикновените републиканци, "чаените партита", рейгъновите демократи, католиците, протестантите, евангелистите... Тръмп спечели независимите избиратели. Ако някой мисли, че тази победа са му я дали Путин и руснаците, то този човек има нужда от спешна помощ при специалист. Въобще, да се каже, че с някакви компютри Путин обърнал изборите в най-силната република в историята е твърдение, достойно за психиатър.

Ангел Грънчаров каза: Dimitar Stoyano, че Путин прави всичко което му е по силите да вреди на процесите в САЩ е безспорна истина. Че не са му чак такива големи възможностите - също. Но че не са малки също е вярно. Въобще Путин е вредно човече. Да не си минал в позицията на възхищаващите се от таваришч Путин?! Он ведь вече е... "пръв приятел" на Тръмп! :-)

"Консерватор" и то истински за теб ли е таваришчът от КГБ?! Има ли вече в света такова чудо невиждано като "кагебистки консерватизъм", консервиращ не кагебейщината, а... "вековните традиционни ценности на цивилизацията на свободата"?! Откога КГБ мина с редиците на приятелите на свободата?! :-) Вярваш ли, че такова преображение изобщо е възможно?!

Ето хубави въпроси за дискусия, за размърдване на заспали мозъци...

Dimitar Stoyanov каза: Да се гледа американската политика през българската призма на оста "русофилия-русофобия" е преди всичко несъстоятелно. В исторически, и в политически план. Да кажеш на един американец, че е русофил или русофоб ще е преди всичко обидно за него. Те никога не са имали такива отношения с тях, нито пък са се гледали някога на една нога с тях политически, че да определят пристрастия и негативи. Именно затова погледът, който споделя едно определено количество българи, включително и редакционния борд на "Терминал-3" е силно грешен. Америка е единствената суперсила в света във всяко отношение. Да кажеш, че техният президент е русофил или русофоб е глупост невиждана. Да кажеш, че те държели държавният им секретар пък е отново глупост. Държат го Рекс Тилерсън... държат го за шлифера!

Ангел Грънчаров каза: Dimitar Stoyanov, едва ли от Терминал-3 казват такива неща, че Тръмп е... "русофил", звучи ми прекалено тъпо за тяхното ниво. Но аз поставих други въпроси около "дядя Путин"... неприятни ли са ти?! То ний за Америка няма смисъл да се кахърим толкова, България за нас е важна. А ето че "консерваторът Путин" ("идейно близък на... Тръмп", видите ли?!) направи така чрез своите мекерета у нас, че ни натресоха льотчикът за президент, сиреч вече държавният глава на България е тяхна пионка, по-вярна на руснаците вероятно даже и от бай ви Тодор Живков...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Аз не знам, че тези въпрос могат да бъдат обект на сериозно разискване или на разискване изобщо. Защото са крайно несериозни и преди всичко заядливи на дребно. Затова и не мисля да им отговарям изобщо.

Dimitar Stoyanov

Ангел Грънчаров каза...

Кои въпроси били "заядливи на дребно"?! Тия, дето касаят намесата на Русия в българските работи ли? Кое е "дребното"? България ли е "дребното"?! :-)