Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 13 януари 2017 г.

Поставям ви казус за осмисляне, мислете яката, ала го решете според истината, че иначе - горко ни!Б.Борисов подари президентския пост на БСП, на проруските сили под натиска на Москва, послушно изпълни нареждането на Кремъл прозападния и нехаресван от путинска Русия президент Плевнелиев да бъде заменен с удобен на руснаците президент-марионетка, е, имаме го вече, в лицето на въпросното безличие Румен Радев. Възниква въпросът: Б.Борисов си изпълни своя дял от сделката, сдаде поста президент на БСП и на проруските сили, а какво ли е обещано нему в замяна? Да, с какво ли кукловодите ще се отблагодарят на Борисов за изпълнената поръчка, все пак това е сделка, и двете страни трябва да са доволни?! Може би с още един мандат на Борисов като премиер ще му се отблагодарят?!

Затова ли ГЕРБ така настойчиво работи в Парламента за прокарване на нова, удобна най-вече на тях избирателна система, системата, предложена от чалгаря Слави Учиндолский, благодарение на която ГЕРБ и Борисов ще могат да си поуправляват още некой и друг мандатец?! А може би Бойко Борисов беше изпързалян от проруските сили и нищо няма да получи в замяна на харизването на президентския пост на БСП?! Може би той вече е употребен и предстои да бъде изхвърлен като използвана носна кърпичка?! Може би е дошло време он да бъде заменен с нови послушни слуги на ченгесаро-руската мафия у нас, която от 2001 г. насам държи под контрола си цялата власт?! Дали е дошло време за смяна на караула?! Нали требе да се разиграва театрото "двупартийна демокрация", ето, БСП и ГЕРБ услужливо си подават топката?! Боко им подари президентския пост, сега ще им даде и изпълнителната власт, пък после пак ще се върне на бял кон - и отново ще запретне ръкави да ни спасява от безумията на своите политически кръвни събратя - комунистите.

Във властта у нас ще се редуват винаги така, както на сватбата в оня филм на Тодор Колев, където бяха разположени на трапезата роднина-милиционер, роднина-милиционер... така ли излиза и сега: милиционерска мутра до нея сяда комунист, потом пак милиционерска мутра, до нея тоже комунист и так далее за вечни времена?! И ченгесарската мафия ще е винаги доволна, щото ще е винаги на власт благодарение на своите политически питомци и послушници?!

Ало, гражданите, ало, избирателите, ало, данъкоплатците, да ви запитам вас: не е ли крайно време, драги ми заспали твари, ний, гражданите, ний, избирателите, ний, жертвите на мафиотско-ченгесарския произвол в несретното ни свидно отечество да се намесим и да развалим сметките на толкова разпищолилата се ченгесарска мафия и олигархия? Не е ли дошло време масово да подкрепим на идващите избори тези политици, които доказаха, че са решително и то на дело, а не само на думи против руско-ченгесаро-милиционеро-мутренската мафия-олигархия, а именно политиците около Радан Кънев, Трайчо Трайков и Христо Иванов?!

Задавам ви този въпрос още сега, за да имате време да мислите по него, щот некои от вас много бавно мислят. Има време да го осмислите и да си направите изводите. Изборът е прост, ще избираме между хранениците и послушниците на тази същата мафия-олигархия (сред тях на все по-почетно място са и патреотето, и Марешки, и другите, и чалгаджиите на Славчо Учиндолеца, техната компания е пъстра и шарена като циганска премяна!) или пък ще подкрепим тия политици, които са твърдо решени да развалят сметките на тази същата толкова безочлива и нагла мафия-олигархия, която толкова години властва у нас!

ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ МАФИЯТА - този е пак лозунгът, да, пак дойде време ний, гражданите, да си отвоюваме държавата от мафията!

Толкова. Поставих ви казус за осмисляне, мислете яката, ама го решете според истината, че иначе - горко ни!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

"Не е ли дошло време масово да подкрепим на идващите избори тези политици, които доказаха, че са решително и то на дело, е на само на думи против руско-ченгесаро-милиционеро-мутренската мафия-олигархия, а именно политиците около Радан Кънев, Трайчо Трайков и Христо Иванов?!" - Да, ДОШЛО Е ВРЕМЕ!, изключително сте прав в оценката си, г-н Грънчаров, гражданите, с които общувам всекидневно почти без изключения са на това мнение не приемат категорично колаборационизма по никакъв повод с "руско-ченгесаро-милиционеро-мутренската мафия-олигархия"!

С. Гьорев

Bacho Кольо каза...

"...а именно политиците около Радан Кънев, Трайчо Трайков и Христо Иванов?!" - Да, ДОШЛО Е ВРЕМЕ!, "

Че е дошло, дошло е!
Ако масово ги подкрепим току виж на изборите са спечелили 1.2% , вместо обичайните 0.8% от гласовете на избирателите.

Ангел Грънчаров каза...

Пак ще си говорим за процентите, ченгесарска гадино! Много подценяваш българските граждани, но скоро, червени безсрамници, пак ще ви се наложи да треперите и да молите за пощада!

Анонимен каза...

Хубаво изложение и резонни въпроси, само че засега без отговор. Впрочем Вие сте против тезата за всемогъществото на КГБ, но с текста си я потвърждавате, понеже от него се вижда, че КГБ сваля и качва президенти и правителства в България, както си пожелае, без да среща противодействие. В една страна член на ЕС и НАТО подобно нещо не би трябвало да е възможно, но то е факт и причината за това не е в българските избиратели, а в това, че КГБ има план и стратегия, и то не само за България, а за всички важни страни по света, а България, ЕС, Америка и въобще Западът НЯМА КОНТРАСТРАТЕГИЯ. Затова и КГБ, без да е особено умен и всемогъщ, има успех – защото няма противодействие. А противодействието не може да се изразява само в това да призоваваш в блога си избирателите да гласуват за ДСБ и Христо Иванов и т.н., защото тук трябват цялостен план и стратегия КАК ИМЕННО те да бъдат накарани да го сторят, а също и (па-рични) средства.

Тъй като не разполагаме с пълна информация за цялостната стратегическа картина, намеренията и целите на Москва, не е лесно да изтълкуваме нейните ходове. Може само да се изкажат някои общи съображения.

Така например е много важно да се отбележи, че посткомунистическите политици не се борят като западните си колеги за власт и влияние. В действителност те са свързани помежду си колаборационисти и вкупом служат на стратегията, която може да изисква в определени моменти някои да се оттеглят, други да се издигнат и т.н. Разбира се, Москва използва различни инструменти, вкл. поощрения, награди, заплахи, изнудвания, наказания и т.н., Москва въобще безкрайно обича компроматите, а да се натрупат такива за посткомунистически политици е лесна работа. Може би наистина ГЕРБ и неговият лидер са изчерпали полезността си за Москва. В случая даже не е нужно да обещава нещо позитивно, достатъчно е да гарантира на ГЕРБ, че след падане от власт няма да има наказателно преследване. Като цяло обаче не може да се твърди, че ГЕРБ е накърнил съществено с нещо интересите на Москва в България. „Смяната на караула“ се дължи повече на общата геополитическа обстановка. В момента Москва и Пекин са заети с това да променят геополитическия баланс на силите в своя полза и изглежда се нуждае от повече ОТКРИТИ съюзници, а ГЕРБ като прозападна партия не може да застане така открито на страната на Москва, защото ще загуби електората си и играта на многопартийност в България ще свърши. Затова Москва вероятно няма да се задоволи с назначаването на проруски президент в София, а ще се стреми да наложи и в изпълнителната власт по-открито проруски сили. Това означава, че следващото правителство не може да е доминирано от ГЕРБ и вероятно в него на БСП ще е отредена централна, ключова роля. Иначе не е ясно докога Москва въобще ще поддържа илюзията за плурализъм и многопартийност в своите уж „бивши“ сателити, може би в един момент БКП, от която БСП е само едно крило, накрая ще излезе иззад кулисите, за да поеме нещата изцяло в свои ръце.

Иначе интересен въпрос е например защо десниците в различните посткомунистически страни поне на декларативно ниво имат различна ориентация: в Полша десницата е антируска и антиев-ропейска, в Унгария проруска и антиевропейска, а в България антируска и проевропейска.

Анонимен каза...

Дълбок и промислен, ерудиран анализ, подкрепям цялостно.

С. Гьорев