Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 януари 2017 г.

Тезата ми, че Д.Тръмп е варварски зависим от кагебиста Путин се потвърждава от заслужаващи доверие източници




... Новият факт е в това, че Доналд Тръмп има връзки с Москва. Той е получил солидно вливане на руски пари в критичен момент, през 2008 – 2009 година, което го спасява от банкрут. Неговият син открито признава това (15 септември 2008 година в The New York Times). Колко пари дължи той на чуждестранни режими, някои от които заемат открито враждебна позиция срещу САЩ? Защо той отказва да публикува своите данъчни декларации? На Тръмп му предстои да отговаря на всички тези въпроси.


ДОБАВКА: Погледнете ако искате и този коментар: ПОЖАРЪТ, КОЙТО ЩЕ ПОДПАЛИ НАШАТА ЧЕРГА

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, учудвам се, че точно Вие може да допуснете, че най-демократичната, най-технологичната, с най-сериозната във всяко отношение армия и разузнаване да допусне някакви мужици, за които Вие съвсем справедливо сте отбелязвал някои техни пикантни особености, да поддържате тази теза, че президента на САЩ бил зависим от тях.

Анонимен каза...

Горният подценява руските служби, които са най-добрите на света и които са проникнали във всички пори на западните общества, включително на Америка.

Много трудно е да се стигне до еднозначна оценка за Тръмп, понеже посланията му и сигналите, които излъчва, са твърде противоречиви и разнопосочни. В програмата и намеренията му има и неща, които ако се реализират, определено не са в интерес на Русия, например превъоръжаването на американската армия. В екипа му има както личности, настроени проруски, така и такива с антируски нагласи. Възможно е наистина да е имал и има някакви финансови връзки с Русия, всъщност няма милиардер, забогатял напълно законно. Иначе като психология той не ми изглежда като човек, който съзнателно би се поставил в услуга или би станал агент на Москва, но знае ли човек. Работата е там, че администрацията на Обама от свият страна под повърхността беше много повече проруска, отколкото изглеждаше. Затова ако Москва наистина има позиции и при Тръмп, и при Обама, положението в Америка не се различава много от посткомунистическите страни, където Русия традиционно контролира повечето важни партии и лидери, независимо от етикета им. Русия обаче има интерес засега да подкрепя Тръмп, защото в Европа подкрепя крайната десница, която от своя страна се идентифицира с Тръмп.

Между другото не е съвсем правилно да се отъждествяват републиканците в Америка с десните, а демократите с левите, нещата са по-сложни, понеже най-богатите американци например клонят повече към „левите“ демократи, сред които има и повече „глобаисти“.

Тръмп обаче като популист и един вид шут наистина е изпитание за американската политическа система, а това е проблем, защото Америка не е историческа нация, спойката там е вярата в политическите институции и икономическия просперитет. Америка например въобще не би могла да преживее продължителни кризи като тези в посткомунистическите страни, понеже няма в името на какво да го прави, там липсва чувството за национална общност в европейския смисъл. Затова ако се разклати вярата в американските институции, се разклаща цялата политическа система на Америка.

Колкото до анализа на Каспаров, там име верни, но и спорни моменти. Той например прекалено персонифицира руската политика в лицето на Путин, но от някои сведения може да се предположи, че Русия по-скоро се управлява от група „стратези“, стоящи над Путин, и те следват дългосрочен план, разгръщаща се стратегия, а не някакви случайни приумици.

В Германия положението е доста различно от представите на Каспаров, така например Меркел въобще не е така антируски настроена, както се мисли. Всъщност в Германия Русия контролира повечето партии и мнозина лидери, понеже бившата ГДР подмолно превзе старата ФРГ. В новата дясна „Алтернатива за Германия“, която се противопоставя на безумната политика на имиграция на федералното правителство, също има едно силно проруско крило. Освен това AfD едва ли може да вземе повече от 15% на избори, а това не е достатъчно за решаваща роля на федерално ниво. Ако има обаче някакви драматични развития в страната, тя може да вземе и над 20%, а това би променило коренно немския и оттам европейския политически пейзаж.

Съгласен съм обаче с Каспаров, че 2017 в много отношения може да стане ключова, всъщност всички години след 2014 вече са такива, аз отдавна настоявам, че светът се намира в преломна фаза, но доскоро никой не искаше да види и признае това. Между другото да не забравяме, че всеки момент финансовата криза също може да се завърне с пълна сила, така че трябва да бъдем нащрек, да очакваме неочакваното и да мислим немислимото. Аз съветвах да се натрупат известни запаси от вода и храна и да се има готовност за бягство от големите градове към провинцията и селата, но бях осмян от Ангел Грънчаров като създател на паника и … рупор на КГБ! Само че сега моите предупреждения може би вече не звучат толкова абсурдно. Впрочем германското правителство също посъветва гражданите да държат храна и вода за 10 дни, а то сигурно разполага с повече информация от нас.

Анонимен каза...

другари, недейте надценява толкова чекистите, несериозно е. Първо, за най-добрите служби - израелските са. И второ, те седят зад Тръмп. Руските са за партенка, която Путин охотно изигра, без да разбира, че сега Доналдът ще срине цените на петрола, а Израел ще получи картбланш да се разправи с руските маши, палестинци и перси.

Анонимен каза...

АIG, очудва мей че бълхарите никогиш не утговарят на коментарите ми... Извода ми е, че главнио им мозък е напълно замръзнал и бльокирал... Замразен от тяхната безпринципност и на кого да се сложат сега... И нема по-улави от тех, о ад, и на кого ще се надсмиват байганьовците сега?... Май най-вече на себе си... Но нахалството си никога не губят... Те ми били част от съюзените народи, представяш ли си... После един циганин Шахо ги трепeше кат манерки там и те смятат че всичко е ОК ??... И толко са изглупели, че още немаме биография кой е Шахо и къде е умрял, а сто на сто тва клюкарско племе BG мое да извади инфо по случая... BG още живее в момента некаде около 1878 - 1890 година, така поне изглеждате от Запад, ОК?... Нагли селяндури с навуща от Тлъка в Алтъново yлезли y Европа (уж), смех в залата... Пример е имбецила Светослав Иванов от бTV ли, каква беше смахнатата ви телевизия че не помня, който си знае царското "Дами и господа" след коет следват детински коментари от Централната Софийска детска градина, ОК?... И гламавия народ глеа втренчено таa изкуствена кукла-панукла (бълхарите са много префърцунени и самовлюбени кат средновековници) и цъка с език, само дет не е сега 1941 и часовника цъка мноо лошо за безумната BG, ОК?... Кой ли разбира, тоa умрел народ от дедовъльовци и полутурци, дет не знаят на кой свет са...

===============