Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 януари 2017 г.

Мой призив към тръмполюбителите, тръмпоненавистниците и тръмпоскептиците



Поне в отношението си към Америка ний, некомуноидите и некомунистите (прозападно мислещите българи) до този момент бяхме общо взето единни, а сега вече сме разделени и в това отношение, разделихме се на "тръпмолюбители" и на "тръпмоненавистници"! Ето, толкова качествена и уважавана личност като Д.Горчева е написала току-що следното:

Много моля тръмполюбителите да не ми драскат по стената. Да си дращят по техните стени. Не по моята.

Аз не съм "тръмполюбител", нито пък съм "тръпмоненавистник", аз съм "тръмпоскептик", ето, аз един вид основавам "трета партия" в това отношение; моята теория е да видим какво ще прави Тръмп най-вече в отношението си към кагебисткия таваришч-император Путин, пък след това ще си изработя окончателната позиция спрямо него.

Между другото, путинците вече постигнаха една голяма победа, именно, успяха да разделят нас, почитателите на Америка, тоест мислещите прозападно, на три партии: на тръмполюбители, на тръмпоненавистници и тръмпоскептици.

Между другото, драги приятели на Америка, нека да не се джафкаме, моля ви се, поне по този признак, нека спрямо Тръмп да си имаме кой каквото иска отношение, но да продължим да уважаваме Америка, американците и най-вече ценностите, които са свети и за американците, и за нас, европейците! На първо място сред които е именно свободата, която именно ни прави различно мислещи, а това е толкова прекрасно, нали така?!

Това исках да ви кажа. Желая ви хубав ден!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , за всеки разумен и грамотен човек, който е следил изказванията и простащините на Тръмп , отговорът на този въпрос е ясен.

Наистина човек трябва или абсолютно да не е в час с това, което се случва в САЩ, или да е голям наивник и да си въобразява, че човек, който от сутрин до вечер е хвалел Путин, заслужава доверие. Да не говорим за просташкия му начин на изразяване, който толкова се харесва и на нашенски, и на американски простаци.

Даниела Горчева

Ангел Грънчаров каза...

Така е. Но на мен един нашенец, български американец, който отблизо наблюдава нещата, ми каза, че Тръмп се държал така по време на кампанията с оглед да вземе гласовете на... простаците, а като стане президент щял бил да се държи съвсем иначе. Та затова аз въпреки негативното си отношение към държането му и изцепките му спрямо Путин го дебна да видя как ще се държи като президент.

Анонимен каза...

А аз харесвам Тръмп. Досега не съм чул някоя предложена от него политика, с която да не съм съгласен. Левичарите леят горчиви сълзи, но ще трябва да приемат реалността. Американският народ каза НЕ на лЕбералното статукво.

Анонимен каза...

В момента в и около Америка и Тръмп се играе много сложна игра, в центъра на която в крайна сметка стои Русия и това е съвсем очевидно, а не тория на конспирацията. Иначе цялата тази игра е свидетелство за деградацията на американската политическа система, понеже такива кандидати, такава предизборна кампания и такъв преходен период към новата власт в американската история не е имало. Така че ако някой се чуди на посткомунистическата политика, то сега трябва с прискърбие да се констатираме, че Америка вече не е далеч от тези порядки. В момента либералите, т.е. левите, но и сегменти от десните (!) в Америка се опитват с всички средства да дискредитират Тръмп, още преди да е встъпил в длъжност.

Аз продължавам да мисля, че въпреки обратните твърдения Клинтъновица беше по-удобният кандидат за Москва. Само че около Тръмп и неговото обкръжение също има въпросителни. Странна е например неговата проруска – а същевременно антикитайска! – позиция. Той наистина може да е по-добър за Америка, но освен това е много повече изолационист, което ще означава, че Европа и с един президент Тръмп това България ще могат да разчитат много по-малко на американска подкрепа. Много лошо ще стане, ако той се съгласи на сфери на влияние като през 19-ти век и България попадне в руската зона. Пат Бюканан вече е писал, че Америка не бива да се бие с Русия за Прибалтика, България и Румъния. Забележете и писмото до Тръмп на лидери от Източна Европа, подписано и от Росен Плевнелиев, до голяма степен нарочно неглижирано от българските медии.

Аз ще направя моят прогноза след 20-ти януари, ако Тръмп застъпи що-годе нормално във властта. А дотогава трябва да сме нащрек, това е най-критичният период и можем да очакваме всякакви изненади.

Анонимен каза...


Комично е някакви руски хакери да изберат президента на най-технологичната държава.

Слави Тръпенов