Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 февруари 2017 г.

Логиката на живота и логиката на... тарикатлъка



Студент от София, най-вероятно учещ по специалността философия, ми се обади по телефона и ме помоли "да му съдействам" да си вземе изпит по логика (това му бил много неприятен предмет, от който нищо не разбирал, пък и не искал да разбере щото предметът бил глупав). Тоест предложи ми (срещу заплащане) да му помогна да препише по време на самия изпит (с използване на съвременните технически средства за комуникация). Въпросникът по логика бил елементарен, това нямало да ме затрудни. Заинтересувах се какво учат по логика - самият аз съм писал и имам издаден учебник по този предмет, в който съм се постарал да дам един по-човечен (и занимателен, интересен) вид на логиката. Изпрати ми го. Ето по-нататъшната ни кореспонденция с този човек, публикувам писмата ни тук, щото те все пак показват нещо важно, касаещо нравствената ситуация в нашето общество, в частност в средите на младото, на "подрастващото поколение" (което, както казваме, е бъдещето на нацията ни):

Студент по философия каза: Това са темите, като на нас ще ни се падне една от тях. Ще Ви се наложи утре, като е изпита, да отделите два часа преди обяд да ме изчакате, аз по някое време ще Ви съобщя коя тема ми се е паднала, Вие ще ми пратите отговора и толкова; ще Ви платя добре за услугата и помощта.

Ангел Грънчаров каза: Наистина въпросите са лесни и Вие бихте могъл сам да се справите. Не разбирам защо ми предлагате на мен да Ви подготвям отговорите. Съжалявам, отказвам, пък и имам друга работа, нямам време да се занимавам с такива неща.

Желая Ви успех на изпита! С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Студент по философия каза: Моля ви обръщам се към вас понеже, освен темата, професорът ще ни пусне и 3 задачки, който пак ще можете да решите сигорен съм. За Вас е нищо работа, склонен съм да платя и 30 лв. дори... стига да изкарам повече от 3.

Ангел Грънчаров каза: Съжалявам, няма как да участвам в това. Трябва да се научите да си вземате изпитите честно. Това е във Ваш интерес. Всичко, постигнато в този живот по нечестен и неистински начин, страшно много вреди на човека - даже и той да не съзнава това. Убеден съм, че ще се справите. Даже и да Ви се наложи да си отложите изпита. За Ваше добро реагирам така. А парите си ги дайте за нещо по-смислено. Желая Ви успехи!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Студент по философия каза: Глупав даскал! Не ми трябва скапания ти морал! Майната ти!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

30 лева, брей, нещата са девалвирали много във всяко отношение каква ли е причината? Дали не е отзвук от онези 45 г.? Дали доловихте в писмото на какви политически идеи симпатизира този младеж?

Роберт Генов

Анонимен каза...

AIG, smjah se ot syrce... Tova e ciganska BG 2017... 6aba vla4i TV, noktoreza4ka....