Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 февруари 2017 г.

Ето как стават нещата във функциониращите и здравите в морално отношение демокрации



Пак ще повторя: безпринципните обединения или коалирания са много по-вредни от "разпиляването на силите" когато отделните десни партии (или групи от партии) се явяват поотделно - защото, първо, моралът в политиката трябва да има все пак някакво значение, а не водещото да е само прагматичният интерес, и защото, на второ място, по този начин "ветрилото" на десния спектър се увеличава, тогава десницата като цяло ще събере много повече гласове - щото ще може да привлича нови избиратели, а не да отблъсква ония, които повече не щат да гласуват с отвращение.

Е, всяка групировка от партии или всяка самостоятелно участваща в изборите партия трябва да направи нужното за да спечели доверието или подкрепата на своята програма от колкото се може повече избиратели - и не само да премине бариерата от 4%, но и да има колкото се може по-силна парламентарна група. Този е верният път, така стават нещата във функциониращите и здравите в морално отношение демокрации.

Който е склонен да подценява в умствено отношение избирателите, такъв много страда, че десните сили, видите ли, не се били обединили в мощен десен съюз, тогава влизането им в Парламента щяло било да бъде сигурно; не е така, по този начин биват принуждавани да не гласуват за десните много хора: щото политическият аморализъм отблъсква, а не привлича избиратели.

Които политици се държат смело, немалодушно и заложат на истинските неща, които не подценяват избирателя, не му се подмазват и не го лъжат, а му казват истината, тия политици в крайна сметка ще спечелят.

А истинската печалба за политика е да спечели не той лично, а да спечели страната, нацията, държавата. Такива са политиците от НОВА РЕПУБЛИКА - и затова без никакви съмнения ще дам гласа си за тях.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

"...че десните сили, видите ли, не се били обединили в мощен десен съюз, тогава влизането им в Парламента щяло било да бъде сигурно;"

Лошата новина е съвсем, съвсем друга:
Дори т.н. "десни сили" да се обединят в т.н. "мощен десен съюз", "тогава влизането им в Парламента" съвсем няма да е сигурно.

Bacho Кольо каза...

П.С. Има и друга лоша новина - в ляво също няма нищо читаво...

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, десните сили вече са печелили пълно мнозинство в Парламента (през 1997 г.), тъй че не бързай да ликуваш толкова, щото може да стане така, че съвсем скоро да се объркате от неприятната вест! :-) За да спечелят автентично десните пълно мнозинство първо е необходимо вий, комунистите, да предизвикате поредната пълна катастрофа, ето тогава ще дойде техния час за да спасяват страната ни от тях за кой ли път вече. Костов лично три пъти спасява страната след управление на комунистите (при Попов, при Ф.Димитров и след катастрофата на Жанчо).