Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 февруари 2017 г.

Вчера получих този документ по пощата...



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Нашият приятел Ангел е изключително внимателен към своите читатели. Линда в Солт Лейк Сити сподели, че е получила от Ангел книги по пощата. Само си представете колко са скъпи разноските. За съжаление, във века на Интернет библиотеките рядко приемат книги. Жестът на тази библиотека е забележителен. Поздравления!

Lolita Nikolova

Ангел Грънчаров каза...

У нас библиотеките с благодарност приемат книги като дарение, вероятно защото са с нищожни бюджети и сами не могат да си осигуряват достатъчно книги. По тази причина съм пращал или носил книги където съм могъл, в който и да е град или дори село, мои книги и издавани от мен списания има и в училищни библиотеки даже, не само в градски или селски. Имало е хора, които са ми помагали в това нещо, примерно са поемали разходите по изпращането.

Понеже у нас книги (особено от български автори) съвсем малко се купуват, понеже моите книги книжарите не ги допускат в книжарниците си (щото ги смятат за "непазарни", за непечеливши , те преценяват, че от философски, психологически и от книги за духовните неща никой у нас не се бил, видите ли, интересувал, в политиката по тоталното опростачване на нацията активно участват и много книжари!), та затова съм принуден да си подарявам книгите и списанията на библиотеките. Иначе ще ги изядат мишките в складовете и на борсите.

Всичко, което имах като финансови възможности, го вложих в издаване на книги и на списания (аз съм просто един учител по философия) и след това го подарявам предимно на библиотеки. И на много млади хора съм подарил много книги, стига да съм разбрал, че обичат да четат. (Преди години поне на завършващите ученици-отличници в нашето училище подарявах свои книги, когато обаче дойде нов(а) директор(ка) тази практика беше прекратена.)

Книгите според мен са за това: да си намерят приятели сред хората. Книгите са нещо като хората: умират ако са без приятели, ако никой не иска да ги чуе, да разговаря с тях, да ги разбере...