Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 февруари 2017 г.

И в Румъния започнаха да ни подиграват, казвайки: "Тихо, да пазим тишина - че ще събудим българите!"



Румънците са странни хора. Протестират за дреболии. Над 200 хиляди излязоха по улиците срещу решение на правителството да декриминализира злоупотребите със служебно положение, ако подкупите в тях са под 48 000 долара.

Ей, че прост народ, би казал Бай Ганьо, при това на чист "румънещи". Че това подкупи ли са? Нашите държавни хора подобни суми за пари не ги броят, евентуално може само за джобни на децата да подхвърлят.

Още повече, че в България осъдени няма нито за малки, нито за големи подкупи. Може би и по тази причина нашите държавници предпочитат по възможност големите. А за борбата срещу корупцията, от време на време се разшуми нещо, че закон ще внасят по въпроса, но у нас има такава приказка - всяко чудо за три дни. Поприказват малко политиците за твърди мерки, ха вземе, че им мине. И така.

А вие, в Букурещ, голям проблем правите, че за някакви кокошкарски суми няма да вкарват политици в затвора. Вижте у нас - милиарди завлякоха, пък всичко си е тихо и кротко. Пък сега ядосахте и Европа, та ще вземат да ви спрат фондовете. После, откъде пари за магистрали? (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: