Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 март 2017 г.

За днешния ден - поздравления за рождения ми ден и медиен отзвук за моя граждански протест

Получих поздравления и пожелания от стотици хора, приятели от Фейсбук и от живота по случай рождения си ден! Под формата на картички, на текст, на какво ли не още. На всички тук най-сърдечно благодаря за добрите думи и за подкрепата!







А ето и първия медиен отзвук от днешния ми граждански протест:


Философът Ангел Грънчаров два пъти е уволняван от Гимназията по електротехника заради методите си на обучение

Пловдивският учител Ангел Грънчаров, който на няколко пъти блесна в светлината на прожекторите през последните години, отново се прояви. Даскалът, който бе уволнен два пъти като преподавател по философия в Гимназията по електротехника, опъна шатра пред въпросното школо, в знак на протест заради „потъпканите му граждански права”.

Философът бе сложил маса с различни книги и лозунги, а освен това черпеше и наред с шоколадови бонбони. Той обясняваше на учениците, че са „роби на образователната система”, която преподава по сталински похвати. На място дойде и полиция, която поиска разрешителните от Грънчаров. Оказа се, че той няма такова, но реши да почерпи униформените с бонбони.

Въпреки опитите на служителите на реда да го изгонят, той успял да се пребори за мястото си пред бившия ТЕТ – Ленин.

Ангел Грънчаров е бил уволняван два пъти от директорката на школото. Според нея той има психически отклонение и не може да преподава на децата. Заради тази и констатация Грънчаров осъди директорката за клевета, а дълги съдебни битки се водиха и за възстановяването му на работа. Веднъж той успя да се пребори за мястото си в ТЕТ-а, но следва ново уволнение, което в момента се жали от Грънчаров. (Прочети ДОКРАЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Този матр`ьял е написан "пет за четири", чула-недочула това-онова, авторката (някоя си Петра Търгова) пише сума ти неверни неща, но какво да правим, у нас какво ни е наред, та журналистиката точно да ни е наред?! бил съм черпил, но не черпих полицаите, а учениците си, не съм черпил неизвестно за какво, а за рождения ми ден. Така се е изразила авторката, че не става ясно аз самият ли преподавампо сталински похвати, или това е характерно за образователната система като цяло. И други "шменти-капели" има в текста й, но карай да върви, казахме, няма да сме придирчиви. Ето и препечатка от същото ниско качество в друг сайт: Два пъти уволняван учител протестира, черпейки с бонбони. Защо ли наште "медийни дейци" толкова много ги мързи да мислят и да пишат качествено?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

В тъги, в неволи, младост минува,
кръвта се ядно в жили вълнува,
погледът мрачен, умът не види
добро ли, зло ли насреща иде...
На душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
"Богат е", казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжлив.

Margarita Malinova

Анонимен каза...

УСПЕХ В ТЕЖКАТА БИТКА, АНГЕЛЕ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ПОЛУЧИШ МНОГО СКОРО ПРИЗНАНИЕ ЗА БЕЗЦЕННИТЕ УРОЦИ И СМЕЛИ НАЧИНАНИЯ, ЗА ВСЕОТДАЙНОСТТА КЪМ МИСИЯТА БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ, ПИСАТЕЛ, ГРАЖДАНИН И ФИЛОСОФ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, видях, че имахте рожден ден. Вие получавате много честитки за рождения си ден. И това е хубаво нещо, което радва всеки човек. Но някак си ми се струва, че в честитките хората са далеч по-активни отколкото някои по-важни неща. И все пак, всичко това показва чувство на съпричастност. Значи има истински смисъл. Честит рожден ден макар ѝ със закъснение и всичко останало за Картаген!

Мартин Дерменджиев

Анонимен каза...

Много неграмотно написано. Трагедия. А А. от Австралия не знае английски. His English is super amateurish, better not pretend knowledge.... This is crazy world-everyone pretends to be something that he is not... pity, the world is crumbling...

Анонимен каза...

Светът наистина рухва, но забравете английския, още повече че Англия нанпусна ЕС. Сега ще си говорим вече само на немски и френски, може и малко на италиански и испански.