Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 март 2017 г.

Кандидат за депутат, бивш зам.-министър на образованието и доцент пише с груби, непростими правописни грешки!


По време на предизборна кампания е моментът, в който ний, избирателите, имаме известен шанс политиците да встъпят в диалог с нас, санким, да ни обърнат някакво внимание; ето сега вижте как във Фейсбук един другар от БСП, бивш зам.-министър на образованието в кабинета на тройната коалиция (с премиер Сергей Дмитриевич Станишев), Кирчо Атанасов се казва, реагира по повод на моя реплика към него; ето първом неговия предизборен афиш, придружен с тия тъй лъжливи думи:

ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА!

Уважаеми граждани на град Пловдив, Вие ме познавате! Подкрепете ме сега и ще помогна да се случи ПРОМЯНАТА.

Нека всеки български гражданин да получи широки възможности за развитие и реализация, да постигне по-високо качество нa живот.

Гласувайте за мен ✔️ ✖️ с БЮЛЕТИНА №10 - БСП за България с ПРЕФЕРЕНЦИЯ №12!

Кратък мой коментар по този повод: Героят на социалистическия труд Кирчо Атанасов щял бил да промени... българското образование! :-) Смешници!

Radomir Parpulov каза: Нали беше зам.-министър на МОН. Какво промени? Припомнете ми, че за нищо не мога да се сетя.

Ангел Грънчаров каза: Ами промени само това, че себе си уреди с "доцентска" титла... само това направи тоз хитрец...

Кирчо Атанасов каза: ТОВА НЕ Е ВЕРНО!!!!!!!

Титлата "доцент" в ПУ я имам от 2001 година - много преди да стана зам.министър на МОН през 2005-2009 г. Преди да лъжете и заблуждавате хората с неверни твърдения проверявайте фактите и моля, без обидни квалификации!!

ПРИПОМНЯМ ВИ, Radomir Parpulov:

-- Национална програма за развитие на училищнoто образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015г.), приета от НС с пълен консенсус.
-- Въведохме делигираните бюджети 2008 г. (Забележете: бивш български зам.-иинистър на образованието и доцент (!!!) пише думата "делегирани" ето как: "делигирани"!)
-- Разработихме статут на "защитено" училище.
-- Въстановихме "средищните" училища.
-- Закупихме над 700 училищни автобуса за "защитените" и "средищните" училища.
-- Въстановихме провеждането на матурите след 12 клас.
-- Върнахме в училищата извънкласните форми - кръжоци, школи, секции и т.н.
-- Вкарах зградите и материалната база на училищните лагери в забранителния списък на НС за недопускане на разпродажба и приватизация. ((Забележете пак: бивш български зам.-иинистър на образованието и доцент (!!!) пише думата "сграда" ето как: "зграда"! Досущ като бившия министър на културата и професор (!!!) Стефан Данаилов, който написа думата "сбогом" ето как: "збогом"!))
-- Създадох школа за добри практики чрез утвърждаване на Национална конференция - "Училището - желана територия на ученика", в която за 5 години участваха със свои доклади над 8000 учители и над 1100 ученика.
-- Въведох национален ден на ученическото самоуправление за всички училища в страната - 9 май.
-- Подобрихме материалната база (саниране, смяна на дограмата, нови маси, столове, бели дъски, лаптоп и мултимедия) на над 500 училища в България, като комплект лаптоп и мултимедия получи всяко училище в страната.
-- Раздадохме безплатни лаптопи на всички учители от първите две най-големи училища във всяка област на страната.
-- Разработихме и нов "Закон за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка" представен в НС на 1 март 2009г.

МОГА И ОЩЕ ДА ИЗРЕЖДАМ! НО СТИГА ТОЛКОВА!

Ангел Грънчаров каза: Хиляди извинения за доцентската Ви титла, не знаех това, радвам се, че не сте се уредил с доценството си по време на министерстването си - както доста министри станаха професори точно когато бяха на власт. Но това са бели кахъри.

И какво, по Вашите думи излиза, че българското образование е едва ли не в бляскаво състояние след Вашето министерстване?! Нима не съзнавате катастрофата и безпътицата, в която то се намира?! Нима не съзнавате, че административно-командният, репресивен, насилнически, казармен, чисто социалистически модел в българското образование (при който държавата, именно министерските чиновници решават всичко, а учителите, учениците и родителите само трябва да изпълняват техните премъдри инструкции и заповеди!), е главната причина за катастрофалното положение, в което се намира българското образование?!

А Вие лично цял живот сте служил на този модел, Вие лично сте негова рожба: как при това положение излизате с безсрамната претенция, че ще го променяте?! Защо така нагло лъжете хората?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Анонимен каза...

По-интересното е не това, че г-н доцента е в листата, а че в листата е др. Екатерина Делинова, дир. на ОУ "Пенчо Славейков" в кв. Столипиново! Или се опитва да вземе имунитетче за малко време (докато трае кампанията), за да стопира едни неприятни за нея неща, или др. Гергов се е разболял жестоко, та я е вкарал в листата въобще...! И на нея ще й дойде времето...

Недко Иванов

Ангел Грънчаров каза...

Растат хората, не се мотаят! :-) Значи и тази ръководна другарка се натиска за депутатско място. Не знаех това...

Анонимен каза...

На 20-то място в листата е!!!

Недко Иванов

Ангел Грънчаров каза...

С преференциите не й пречи да влезе и тя, нищо че е назад, стига да успее да си организира подобаваща подкрепа, в Столипиново има мегдан за това нещо... :-)

Анонимен каза...

Господин-другарю долнобански философ, писател, развител на личността и други безполезни дейностти, и идея си нямате кой е този човек, какво е направил през последните 40 години за образованието. Няма и как да си имате идея, много ниска топка сте за него. И понеже не можете да си го представите, съветвам Ви да питате който и да е възпитаник на Математическата гимназия в Пловдив, завършил, например в периода 1980-2000...който и да е. Ако (а аз съм убеден, че е така) не можете да смятате това са около 3 500 човека между 35 и 55 години... т.е. не са червени "бабички", нито хлапета и всичките са с поне една магистратура и са постигнали нещо в този свят. Всичките! Та, питайте, те ще Ви разкажат, белким научите и Вие нещо.

Rosen Kosturkov

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, не се и съмнявам, че партийният ви другар много е направил за образованието. За социалистическото образование той несъмнено е направил много. Но ето че за себе си не е направил кой знае какво щом като дори не се е научил да пише без толкова груби правописни грешки...

Анонимен каза...

Никъде на страницата ми нама да прочетете мои думи, че българското образование е в бляскаво състояние след моето министерстване, ако изобщо сте я разгледали! И точно защото съзнавам катастрофата и безпътицата в която то се намира съм тръгнал да оправя каквото мога.
А дали съм служил "безропотно" на този модел, доказват и двата опита да бъда изключен от БКП, БСП, както и трите опита да бъда уволнен от трима предишни министри за изпреварващи, иновативни действия в образователната система описани на сраницата ми в CV-то.
Това,което Ви възмущава, ще го прочетете и в моите основания за необходимоста от нов Закон.
А дали наистина излизам с " безсрамната претенция", че ще променя този модел, ще разберете ако ми бъде дадена този възможност!

Кирчо Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Кирчо Атанасов, зная много за Вас, моите извинения за дребнавото заяждане (около правописа, човек греши от бързане и недоглеждане!). Понеже точно днес бях уволнен от работата си като учител по философия в ПГЕЕ-Пловдив (бивш ТЕТ-ЛЕНИН), където работих 17 години - и то именно за такива изпреварщи нововъведения в обучението на младите. Уволни ме крайно догматичната, консервативна и авторитарна директорка, и то за втори път през последните 4 години (съдът отмени предишното ми уволнение и ме върна на работа, сега тя пак ме уволни, и то тъкмо днес!). Така че Ви разбирам за това, което пишете, че са се опитвали да Ви уволнят за изпреварващи иновативни действия в образователната област, напълно Ви разбирам. Между другото тази директорка беше назначена по време на гербовашкото управление. Нито един министър от последните години не се трогна от многобройните ми жалби за своеволията на тази привърженичка на подхода на др. Сталин: "Есть человека, есть проблема, нет человека - нет проблемы!"...