Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 март 2017 г.

Един католически свещеник ни показа каква е мисията на истинския духовник и християнин: поклон пред отец Паоло Кортези!


Един католически свещеник ни показа нагледно каква е мисията на истинския духовник и християнин... (Виж повече за тази толкова показателна за това какво представляваме история ето тук: И адът се стовари на главата му)

Той е италианец, работи обаче в Белене. Отец Паоло Кортези се казва. Първо той направи много за да се увековечи паметта на загиналите в концлагера в Белене жертви на комунизма. Второ, държа се смело и достойно когато "възмутени патреотични граждани" се противопоставиха на намерението му църквата да подпомогне семейство бежанци от Сирия.

Да сте чули православен свещеник да е дръзнал да направи нещо подобно, а именно, да се осмели да прояви такава дейна човещина или доброта спрямо страдалци-бежанци?! Не, не сте чули, нещо повече, "наши" свещеници се изявяват като "патреоти" и са водачи на антихристиянски по същината си протести срещу настаняването на бежанци, нали така постъпи свещеника от град Елин Пелин?! Нещо да кажете по този въпрос?

У нас свещениците оглавяват антихристиянските по съществото си бунтове срещу бежанците. Това е страшно - ще разберете ако успеете да го осмислите. Е, отец Паоло Кортези показа как трябва да се държи ХРИСТИЯНСКИ свещеник или духовник в подобна ситуация.



Нашата ченгесарска "православна" църква се държи напълно нехристиянски, което ме кара да не я възприемам повече като своя църква. За да си запазя християнските убеждения съм принуден да протестирам срещу поведението на "православната" ни църква и нейните дейци, заели такава нехристиянска позиция.

Пак ще посещавам и ще се моля във всякакви храмове, католически и православни (пък и в други християнски молитвени домове съм ходил), щото те са на Бога, а не съответната църква. Или още по-малко пък са частна собственост на свещениците, които ги обслужват.

Затова не ща повече православни йерарси и духовници да се изказват и от мое име, в този смисъл считайте, че съм напуснал църковната организация, наречена "Българска православна църква" в знак на протест срещу малодушното нехристиянско и безчовечно поведение на нейните духовници и йерарси (проявило се не само по въпроса за отношението към бежанците, но и по много други въпроси, примерно БПЦ все още не е осъдила злодеянията на комунистите, на ченгетата от ДС и т.н.).

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

Абе, онзи кретен, който се беше обвил с руско знаме, като пашкул, от Белене, какъв е? Българин или руснак? М? Сирийски бежанци не може, но руски дебили може...

Цветелина Ина Сърбинска

Анонимен каза...

Петър Низамов по-чист от сутрешна роса, а отец Кортези нарочен като престъпник.
Народе ????
Не сте мръднали от времето когато диарбекирските заточеници са изпращани с клетви и ругатни от българските първенци и подкрепящото турските власти народонаселение.
Щото сте все патриоти, нали?.
И Диарбекир бунтовниците са били по-свободни отколкото нашите лагеристи в "Белене".Защото са живеели свободни.
Кой разбрал, разбрал.

Радостина-Смарагда Георгиева

Анонимен каза...

БПЦ е капсулирана и се е превърнала в секта. Тя не признава и не сътрудничи с другите християнски деноминации. защитава проруската, прокомунистическа политика на държавата.И е на пряко подчинение на РПЦ, тоест руските служби.

Радостина-Смарагда Георгиева