Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 март 2017 г.

Чудесно четиво - особено за путинофили!



Умопомрачение, Автор: Иво Беров

:-) Ето един само абзац, който особено много ще им допадне, убеден съм в това:

... Та като стана дума за средновековието. Какво свързва в едно цяло 83-те руски провинции ? Основно две неща. Първото са назначените от Путин губернатори. Те, също като Рамзан Кадиров, си управляват като независими местни царчета, според своите си корупционни адети и закони, а не според общоруските. Това си е чисто средновековие със властовите отношения между цар и боляри. От 83-те васални области (губернии) на Русия 69 се издържат от централната власт. Ами когато Путин изхарчи и малкото останали резерви?

Второто спойка е телевизорът, който събира в една обща маса и московския интлектуален свърхумник, и продажния губернатор, и лъжеправославния гуру, и натряскалите се с лосион за баня обитатели на руската дълбинност. (Ония, дето според президентът Радев и според Корнелия Нинова били възможни купувачи на български стоки.) Спойка, която създава един мракобесен свят на лъжливо величие, чието рухване е колкото непредвидимо по време, толкова и неизбежно.

И при всичките тези дадености България сякаш е готова да се откаже от развита процъфтяваща Европа за да се обвърже с изостанала и разпадаща се Русия. Впрочем дали е готова ще си проличи на изборите. При всички случаи такава готовност би могла да се обясни единствено с един или друг вид умопомрачение.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Бързам да успокоя Иво: България е последната страна, която ще се откаже от Европа, така че този въпрос въобще не стои. Само че Европа вече съвсем не е толкова развита и процъфтяваща, а се намира в процес на неудържим разпад и България не може да направи нищо, за да го спре. Тя може максимум да стои в остатъчна Европа до горчивия край. От друга страна е излишно да се убеждаваме, че Русия и Евразия не са алтернатива на Европа. Само че какво следва от това? Никой не смее да извади заключението, а то е , че ситуацията е БЕЗИЗХОДНА. Европа свършва, а Русия не е смислена алтернатива. Това е всичко. Има такива безизходни моменти и ситуации в историята и сега се намираме в това положение.

Анонимен каза...

Няма да има конфликт между Русия и Китай, тъй като и двете страни, заедно със западната политкоректна левица са част от антихристиянски заговор, предсказан още преди столетия от Свети Йоан. Тъжно, но който вярва знае как свършва историята.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, конспиративистко-кагебистките ти пропагандни тези отидоха по дяволите, нали така? :-) Това са глупости, че Европа "загива", комунистите чакаха 80 години загиването на "прогнилия Запад", не го дочакаха, вместо това комунизмът им отиде по дяволите. Сега идиотите от КГБ смятате, че най-после Западът щял бил да "загине", ще загине, ама друг път. Другия път ще загине, таваришч. А че Русия и Китай имат сметки за уреждане в Азия, за това спор няма. Нещо да кажеш по тоз пункт?

Bacho Кольо каза...

"...московския интлектуален свърхумник, и продажния губернатор, и лъжеправославния гуру, и натряскалите се с лосион за баня обитатели на руската дълбиннос..."

Иво Беров, или комплексите на един маргинал, бивш журналист

Ангел Грънчаров каза...

Колю, вий, комунистите, ли пак определяте кой е журналист и кой не е? Като едно време пак всичко вий ли решавате? Нещо много ви боли обаче от истината, та побеснявате срещу оня, който ви я каже. Без съмнение сте готови пак да убивате ония, които не ви се мазнят. Непоправими сте вий, таваришч Колю, непоправими. Как пък поне малко в нещо не се променихте?! Затова народът твърди, че сте с бетонни глави...

Анонимен каза...

Товарищ Грънчров,

Няма смисъл да се спори в Вас по тези въпроси, понеже у Вас има само емоции, но няма факти и хладнокръвен анализ. Идеята, че „комунизмът“ бил рухнал е една изключително опасна, потенциално фатална заблуда и един вид древногръцки хибрис.

Колко пъти да казвам, че рухването на комунизма беше зрелищна инсценировка на самите комунисти, иначе как да обясним защо нито един комунист не беше наказан и комунистите запазиха всички съществени властови позиции? И тази инсценировка беше насочена най-вече НАВЪН или както пише Анатоли Голицин:

„ВТОРАТА ЗАБЛУДА: домашният характер на перестройката. Това е вярата, че перестройката е чисто домашен опит да се коригират репресивни практики, да се ревитализира уморената съветска икономика и да се адаптира Съветския съюз към нуждите и нормите на модерния свят. Вярващите не подозират съветското намерение да се разшири перестройката отвъд границите на комунистическия свят и да се постигне световна победа на комунизма чрез “преустройство”.
ТРЕТАТА ЗАБЛУДА: западна демокрация в Съветския съюз. Вярващите мислят, че Горбачов се опитва да въведе западна демокрация. Те не разбират, че той разширява “комунистическата демокрация” – т.е. нова, по-зряла фаза на социализма, в която само се създава и поддържа привидност на западна демокрация.
ЧЕТВЪРТАТА ЗАБЛУДА: упадъкът на идеологията. Вярващите смятат, че идеологията вече умира и че Горбачов е изоставил класовата борба и е поел по “капиталистически път”. Те не разбират, че перестройката е израз на идеологическа стратегия и практическо средство за съживяване на идеологията. Не става дума за отказ от класовата борба, а за хватка, с която да бъдат победени капиталистическите демокрации с техните собствени капиталистически оръжия. Класовата борба тепърва ще празнува своите кървави празници.
Западните демокрации смятат, че помагат да делото на демокрацията. В действителност те финансират собствената си гибел и копаят собствените си гробове. Трагедията е, че те може би няма да видят това, преди да е станало късно.
ПЕТАТА ЗАБЛУДА: идеологическата победа на капитализма. Вярващите смятат, че Западът е спечелил войната на идеологиите. Иронията е, че посредством перестройката Съветският съюз е поел политическата и идеологическа инициатива на световната сцена и е започнал изпълнението на отдавна подготвените си планове срещу Запада, които заплашват неговото оцеляване.
ШЕСТАТА ЗАБЛУДА: че Студената война е свършила. Вярващите мислят, че СССР вече не е опасен и че Студената война е свършила. Те вземат смъртоносния флирт за романтичен брак. Западът смята, че Студената война е свършила, а комунизмът мъртъв; но от съветска страна Студената война ще се ускорява и ще става все по-смъртоносна, особено за политическата десница, която е обект на атаки както никога досега с цел тя да бъде напълно унищожена.“

Колкото до отношенията Русия-Китай, то Вие въобще ни ги разбирате и няма смисъл да Ви се обяснява. Бразилският философ Олавo де Карвальо пише:

„Историческите сили, които днес се борят за власт в света, се артикулират в три проекта за глобална доминация: “руско-китайският” (или “евразийски”), “западният” (понякога погрешно наричан “англо-американски”) и “ислямският”. Всеки един от тях има добре документирана история, показваща древния им произход, трансфoрмациите, през които са преминали и съвременното състояние на тяхното осъществяване.

Действащите сили, които олицетворяват тези проекти са съответно:

1. Управленският елит на Русия и Китай, особено тайните служби на тези две страни.

2. Западният финансов елит, представен особено от Клуба Билдерберг, Съвета за международна политика и Тристранната комисия.

3. Мюсюлманските братя, религиозните водачи на няколко ислямски страни и правителствата на някои мюсюлмански страни.“

Анонимен каза...

От тоя Бачо Кольо (все едно партизански командир от На секи км) ми минават мрачни мисли...

Че сега, 2017, в БГ още моат да виреят такива слабоумни и изкривени твари като Бачо Колю...

Тоя индивид живее в 1962, прос е кат задник, а нахален за трима и с миниатюрнио си мозак се опитва да пише тука това-онова, къв майтап...

На Бачо Кольо най-добре ще подейства един английски револвер в тила, само че не правим така в Англия, sorry, маймуняк Бачо Мачо червен недоклатен...

Той не осъзнава че не е конкурентен и не е в час... Това е синдрома на Народния съд, те живеят в буркан, съдят се и се клепат, а съвсем забравят че има по-умен свят извън тях... И че ще има рит по задника Бачо Кольо и Берлински конгрес и марш Бачо Кольо в свинарника, откъдето си и произлязъл...

Неописуемо е нахалството на балканските комунисти, Милошевич беше същия... Бомбите по кратуната му все едно беха по Бачокольовската, а, не мислиш ли, AIG?...

Болно племе, не осъзнава, че е една мижитурка, само виж как говори, все едно е велика Русия ли, кой ли... Велика Русия мое да направи от Бачо Кольо чистач на баките в кухнята, а ако не се подчинява - в Сибир... Там ще поникне в празната му глава що е бай Ганьо и защо е той в Сибир...

АIG, това нищожество Бачо Кольо те тормози от много години със скудоумието си, вероятно е ниска панелна мижитурка от Обеля-Забеля, и му го набутам...

Но е спесимен за изследване, това са балканските комунисти, теа нищи твари като Цола Драгойчева, така и не ни каза от кого е забременяла - от некой крадец или циганин в затвора, кеф Цола, колко цола си, а?...

А Бачо Кольо колко цола е у интелекто, нема и половин цол, а?...

И как пише говедото, все дивотии, тъп и упорит балкански сенегалец дет се вика, а?...


А.