Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 31 март 2017 г.

Разбира се, че нема никакъв проблем Боко да състави правителство на малцинството: без проблем ще си напазарува колкото депутати му требат!



"Мадам Сидеровская" е готова да пристане на мъжкаря Боко Борисов - срещу леко заплащане, естествено, нема да се излагаме сега?!

Разбира се, че няма никакъв проблем Боко да състави правителство на малцинството: без проблем ще си напазарува колкото депутати иска, колкото депутати му требат - за да има нужните му 121 депутата! Изобщо не е проблем да бутне по некакви си там мижави 20 000 лева месечно на депутат - и депутатът ще гласува каквото Боко пожелае. 30-тина "златни пръста" не е никакъв проблем Боко да си осигури, даже и комунисти нема да имат нищо против да си позлатят пръстчетата, айде де, ний да не сме улави понеже сме комунисти да се гнусим от паричките?!

Тъй ами, за едните парици живее на този свят човекът! Сидеров с един златен пръст си уреди, си подсигури финансово живота за столетия напред, та сега нима ще има скрупули да прибави още некое и друго кило злато към съкровищата си?! Айде де, ний може да сме патреоти, може да обичаме безкрайно много бедните и социално слабите, но не сме изкукуригали дотам, че да се гнусим от добре подредените в куфарчета нови-новенички тъй упоително миришещи пачки банкноти! Апропо, видяхте ли как жадно светкаха очичките на Сидеров кат говореше таз вечер за съставянето на правителство, малее, тоя бил много лаком бе, егати жаждата за пари, тоя човек е бил роден да стане банкер, ето, успя с пласмент на собствената си съвест да натрупа такъв паричен ресурс, че трудно некой друг може да го догони!

Как можете, молим ви се, да се усъмните в нашата готовност да бъдем купени за пари, моля-моля, не подценявайте своите народни избраници, те изобщо не са глупави - и умеят да позлатят вашата любов, драги ми малоумници, гдето гласувахте за тия "пресветло-чисти" свои народни синове и дъщери!

Само дето таваришч Ташева не успя да се навре у Парламентецо и поради тази причина сега рони обилни сълзи: и пръста й нема да бъде позлатен, и други невзгоди я очакват, пак ще й се наложи само да командва едно школо, а можеше, ех, можеше даже министърка да стане!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: