Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 27 март 2017 г.

Заповядайте, ето и вашата възможност да подкрепите нашия граждански протест за свобода в образованиетоМожете да подпишете петицията с нашите искания ето тук:


Благодаря ви за подкрепата и солидарността!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...


Мисля, че е време да прекратите това безумно, трескаво мятане насам-натам. Всичко, което е можело да бъда казано и направено, е казано и направено. Трябва Ви най-вече спокойствие и тишина.

В любой непонятной ситуации успокойся, ляг, обними себя. Береги нервишки.

Оставляйте ошибки прошлому.
Цените настоящее.
Улыбайтесь будущему)

Как только отпустишь ситуацию, которая тебя мучает, сразу ситуация отпустит тебя.
Иногда нужно просто подождать. Для некоторых событий ещё не наступило время.

— В чем секрет твоего спокойствия?
— В полном приятии неизбежного, — ответил Мастер.
Самое главное ваше сокровище - это мир в душе.
Обрести спокойствие можно, только став наблюдателем, невозмутимо взирающим на мимолётное течение жизни.
Спокойствие - сильнее эмоций.
Молчание - громче крика.
И что бы с вами ни случилось — ничего не принимайте близко к сердцу. Немногое на свете долго бывает важным.
Завтра будет то, что, должно быть,
и не будет ничего из того, что быть не должно —
не суетись.
Если нет мира внутри нас, бесполезно искать его вовне.
Не обременяющийся заботами -
наслаждается жизнью.
Обретая не радуется,
теряя не печалится, так как знает,
что судьба не постоянна.
Когда мы не связаны вещами,
сполна познается безмятежность.
Если тело не отдыхает от напряжения,
оно изнашивается.
Если дух вечно в заботах,
он увядает.
Свобода - это свобода от беспокойства. Поняв, что вы не можете влиять на результаты, не обращайте внимания на свои желания и страхи. Пусть они приходят и уходят. Не подпитывайте их интересом и вниманием. В действительности вещи делаются с вами, а не вами.
Чем спокойнее и уравновешеннее человек, тем мощнее его потенциал и тем большим будет его успех в добрых и достойных делах. Невозмутимость разума - одно из величайших сокровищ мудрости.
Основа всякой мудрости — есть спокойствие и терпение.
Когда ум приходит к покою, начинаешь ценить свет луны и дуновение ветра и понимаешь, что в суете мирской нет необходимости.
Самые красивые и здоровые люди – это люди которых ничего не раздражает.
Не суетись, всему своё время.
Мудрость приходит вместе со способностью быть спокойным. Просто смотри и слушай. Больше ничего не нужно. Когда ты в покое, когда ты просто смотришь и слушаешь, это активизирует внутри тебя свободную от понятий разумность. Пусть покой направляет твои слова и дела.
Мы никогда не сможем добиться спокойствия во внешнем мире, пока не добьемся его во внутреннем.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий проповедник, на мен точно да ми проповядвате обучение в робски манталитет е възтъпичко :-) Как пък не ви увря на вас, кагебистките проповедници, че свободата е нещо, без което човешкият живот губи смисъла си...

Анонимен каза...

Хаха, кагебистки пропагандист аз, който съм посветил живота си на разобличаването на КГБ! Но това е съдбата на всички, които не се вписват в елементарните мисловни схеми на масите. Не само Вие не сте разбран, има и други. Във ВЪНШЕН план аз съм посветил живота си на разобличаване на тайните планове на комунистите и на разобличаване на релативисткото лъжеучение на Айнщайн, а във ВЪТРЕШЕН на познанието. А успехите ми са съвсем минимални, както впрочем личи и от Вашите реакции, показващи пълно неразбиране, но за разлика от Вас аз не се вайкам, не мрънкам и не мърморя, понеже познавам интелектуалното и морално ниво на хората и знам какво мога и не мога да очаквам от тях.